Култура

Трећи део једне од најромантичнијих руских филмских бајки: "Лед 3" у биоскопима у Русији

Нови филм је завршни део приче о хокејашу Саши Горину у извођењу Александра Петрова
Трећи део једне од најромантичнијих руских филмских бајки: "Лед 3" у биоскопима у Русији© Екатерина Чеснокова / РИА Новости

Трећи део спортске мелодраме "Лед", једне од најромантичнијих руских филмских франшиза, изашао је 14. фебруара у Русији, а нови филм је завршни део приче о хокејашу Саши Горину у извођењу Александра Петрова, рекли су творци филма на премијери у престоничком биоскопском центру "Октјабр".

У новом филму, девојчица Нађа је одрасла и постала уметничка клизачица, која сања о "Ајс купу", како је некада сањала њена мајка. 

Отац хероине, Саша Горин, противи се спортској каријери своје ћерке јер је штити од било каквих потешкоћа. На тајном тренингу Нађа упознаје младог хокејаша из Москве у кога се заљубљује. 

Главне улоге у филму играју млади глумци Анна Савранскаиа и Степан Белозеров, док су се Александар Петров и Марија Аронова вратили улогама хокејаша Саше Горина и тренера уметничког клизања Ирине Шаталине.

Филм "Лед" у режији Олега Трофима изашао је 14. фебруара 2018. и првог дана приказивања зарадио је око 200 милиона рубаља.

Две године касније, Жора Kрижовников режирао је други део приче о уметничкој клизачи Нађи (Аглаја Тарасова) и хокејашу Саши (Александар Петров).

image