Култура

"Вива Верди" на "Београдским данима породице": Вече посвећено Ђузепу Вердију

За сутра је на Тргу републике планирано и колективно венчање, догађај који Београд организује већ 25 година
"Вива Верди" на "Београдским данима породице": Вече посвећено Ђузепу Вердију© FOTO TANJUG/ BEOINFO

У оквиру манифестације "Београдски дани породице" вечерас ће на Тргу републике бити одржан концерт "Вива Верди", посвећен стваралаштву италијанског композитора Ђузепа Вердија.

Концерт ће, како је саопштио огранизатор манифестације, извести солисти Народног позоришта из Београда и Српског Народног позоришта из Новог Сада, а представиће дуете из најпознатијих оперских наслова – Травијата, Аида, Трубадур и Риголето.

Међу извођачима су истакнути уметници, сопран Снежана Савичић Секулић, сопран Соња Шарић, тенор Стеван Каранац, баритон Драгутин Матић, у пратњи Милице Илић на клавиру.

У оквиру манифестације "Београдски дани породице" овог викенда одржава се и низ спортских активности на горњем Калемегдану, током којег Спортски савез Београда представља своје спортове.

Посетиоци ће, како је саопштено, моћи да учествују у спортским радионицама и ревијалним такмичењима у тенису, кошарци, фудбалу, стреличарству, атлетици, слободном пењању, картингу и разним борилачким вештинама.

За сутра је на Тргу републике планирано и колективно венчање, догађај који град Београд организује већ 25 година.

Колективном венчању присуствоваће више од 15 парова са својим породицама, а њима ће се придружити и они брачни парови који су се на овај начин венчавали претходних 25 година.

Окупљање младенаца је у 9.30 часова испред хотела Балкан, одакле ће поворка младенаца ићи до Трга републике.

На почетку свечаног програма на бини на Тргу Републике наступиће културно уметничка друштва, трубачи и други музички извођачи.

Манифестација "Београдски дани породице" ове године одржава се од 15. априла до 15. јуна на више локација у главном граду.

image