Култура

Филм "За данас толико" затвара Башта фест

У филму "За данас толико" играју Филип Ђурић, Ивана Вуковић, Никола Ракочевић, Горан Богдан, Миона Пејаковић, Милица Јововић
Филм "За данас толико" затвара Башта фест© Altertise produkcija

Пројекција филма "За данас толико" редитеља Марка Ђорђевића 7. јула  у Бајиној Башти, затвориће филмски фестивал Башта Фест, најавили су организатори.

Башта фест тиме наставља стару традицију да, у оквиру ревијалног програма, фестивал затвори дугометражним остварењем које је, према мишљењу Башта тима, обележило протеклу годину.

Након веома успешног дебитантског остварења "Мој јутарњи смех", Ђорђевићев други филм је освојио симпатије публике широм земље, а у Бајиној Башти ће бити приказан први пут.

"Први наш Башта фест сусрет је био 2016. године када смо приказали филм за који смо мислили да ће остати само нама, да га публика неће видети, а и да можда и не треба, а звао се 'Ујед пчеле у Великим Пчелицама'. Тај филмић смо направили потпуно слободно и потпуно без пара, и он нам је врло брзо након монтаже прирастао за срце. На неки начин нас је ослободио да будемо више своји и да пробамо све идеје које имамо, јер можда баш нека од тих шашавих и упали. По томе памтим Башта фест, као место на коме се свако осећа растерећено и слободно да буде оно што јесте и да нам покаже филмове које воли" каже Ђорђевић.

Говорећи о филму који је обележио ову биоскопску годину, Марко Ђорђевић је додао да је логично да остварење буде приказано на фестивалу Башта фест.

"Када смо паметовали о чему је За данас толико који ће бити приказан на затварању овогодишњег фестивала, глумица Ивана Вуковић, Вишња у нашој филмској породици Шаренац, прекинула је теоретисање реченицом: Ово је филм о љубави! Онда је и логично откуд овај филм на Башта фесту, фестивалу који афирмише љубав према филму" реко је Ђорђевић.

У филму "За данас толико" играју Филип Ђурић, Ивана Вуковић, Никола Ракочевић, Горан Богдан, Миона Пејаковић, Милица Јововић.

image