Манифестација "Тесла на Ђетињи" од сутра у Ужицу

Програм почиње изложбом слика са претходних ликовних колонија а посетиоци ће у понедељак 8. јула уз отворена врата, моћи да присуствују демонстрацији рада Теслиног трансформатора и Теслиног јајета

Тродневна манифестација "Тесла на Ђетињи" почиње сутра у Ужицу, у организацији истоименог удружења, а  у оквиру програма "Ера културе", објављено је на званичном градском сајту.

Врата хидроцентрале "Под градом" биће отворена за све Ужичане и посетиоце током трајања манифестације, али и предстојећих Међуопштинских омладинских спортских игара (МОСИ) од 10. до 14. јула.

Програм сутра почиње изложбом слика са претходних ликовних колонија а посетиоци ће у понедељак 8. јула уз отворена врата, моћи да присуствују демонстрацији рада Теслиног трансформатора и Теслиног јајета.

Истога дана др Горан Марјановић одржаће округли сто "Тесла, живот и рад", а у 18 часова биће отворена изложба "Знаменити Ужичани градитељи хидроцентрале 'Под градом'" док је за 18.30 часова планирана интерактивна радионица за најмлађе са Урошем Петровићем.

Трећег дана, у понедељак 9. јула, отворена врата биће од 10 до 21 сат, др Горан Марјановић имаће округли сто "Значај Хидроцентрале 'Под градом'", а од 19. 30 часова уследиће округли сто на тему "Млади и наука", чији модератор ће бити др Владимир Рековић, који ради у ЦЕРН-у.