Магазин

Венчање индијског милионера о којем говори свет: Meђу гостима Блер, Бекам, Адел, Борис Џонсон...

Џастин Бибер, Ријана, Андреа Бочели, само ју неке од звезда које су забављале госте на једној од раскошних забава приређених поводом овог венчања. Венчање најмлађег сина најбогатијег човека у Индији Мукеша Амбанија, Ананте и његове изабранице Радике Мерчант, многи су оценили као "венчање године". Међутим, ово венчање изазвало је и негодовање међу грађанима Мумбаија, како збoг тога што ће због прославе до понедељка бити измењен саобраћај, тако и због растуће неједнакости у Индији.
Венчање индијског милионера о којем говори свет: Meђу гостима Блер, Бекам, Адел, Борис Џонсон...© ТANJUG/AP/Rajanish Kakade

Четвородневна свадбена прослава почела је у петак традиционалном хиндуистичком церемонијом и завршиће се у понедељак, а свадбене журке почеле су још пре седам месеци, преноси АП. Очекује се да ће ово бити најраскошнија забава до сад, иако није познато колико је новца потрошено. 

На листи гостију су бивши британски премијери Тони Блер и Борис Џонсон, музичке звезде Адел, Лана Дел Реј, Дрејк Ким Кардашија, Мајк Тајсон, као и фудбалска звезда Дејвид Бекам, пренели су медији, али породица Амбани још није потврдила списак гостију.

У Мумбају ће до понедељка бити измењен саобраћај у делу града где се организује прослава венчања, због доласка великог броја гостију.

Измене у саобраћају изазвале су гнев међу грађанима који су већ суочени са великим гужвама у Мумбају, а луксуз и раскош навео је многе да поставе питања о растућој неједнакости у Индији, где је јаз између богатих и сиромашних све већи, наводи АП.

Свадбене свечаности почеле су још у марту, када је породица младенаца приредила тродневну забаву на којој је било 1.200 гостију, укључујући бивше светске лидере, бизнисмене и боливудске звезде, а на забави је наступала Ријана.

Породица је потом у мају повела госте на тродневно крстарење од Италије до Француске, на којима су певали Кејти Пери и Питбул.

Мукеш Амбани је девети најбогатији човек на свету, са богатством од 116 милијарди долара, подаци су које је објавио Форбс.

Млада, Радика Мерчант ћерка је фармацеутског бизнисмена Вирена Мерчанта и директорка је маркетинга његове компаније "Енкор хелткер" (Encore Healthcare).

image