Магазин

Глумац Алек Болдвин ослобођен оптужнице за убиство из нехата

Холивудски глумац Алек Болдвин ослобођен је оптужби за убиство из нехата. Судија је прекинула суђење јер су се, како је суд навео, током поступка прикривали докази о томе како је бојева муниција уопште доспела на филмски сет.
Глумац Алек Болдвин ослобођен оптужнице за убиство из нехата© Ramsay de Give/Pool Photo via AP

Суд у Њу Мексику одбацио је оптужбе за убиство из нехата, које је глумац Алек Болдвин починио 2021. године током снимања филма "Раст", када је бојевом муницијом усмртио колегиницу Халину Хачинз. На званичну оптужницу чекало се чак годину дана, а том приликом подигнута је оптужница и против Хане Гутијерез Рид, оружарке која је била одговорна за руководство и проверу оружја током снимања филма.

Алек и његова супруга Хиларија у сузама након одбацивања оптужнице

Током читавог процеса Болдвинови адвокати тврдили су да су полиција и тужиоци ускратили суд за доказе који би могли бити у корист глумца, те да су заташкали како је уопште бојева муниција доспела на филмски сет. У питање је доведена и комплетна истрага, при чему су се заступници оптуженог позивали и на грешке приликом обрађивања места на коме се догодио трагичан инцидент. 

Пошто је отпужба и званично одбачена од стране судије, Алек је са сузама у очима загрлио своју супругу Хиларију, која му је током читавог процеса пружала неизмерну подршку. Емоције су савладале и остале чланове Болдвинове породице, након чега су сви заједно напустили судницу, потпуно игноришући питања новинара.

Безбедност на снимању је била поручена професионалцима, Болдвин није крив

Адвокати Алекса Болдвина од почетка судског процеса инсистирали су на томе да је њихов клијент невин. Лук Никас, Болдвинов авокат, претходно је рекао да је глумац веровао професионалцима који су били задужени за безбедност на снимању, као и да није могао знати да пиштољ који је уперио у Халину био напуњен.

Да је суд у Њу Мексику одлучио да нема простора за одбацивање оптужнице, Болдвин би могао да добије и до пет година казне затвора. Оружарка на сету, Хана Гутијерез Рид, у марту текуће године осуђена је на 18 месеци затвора за убиство из нехата, будући да је управо она била та која је грешком ставила прави метак у револвер који је Болдвин користио на сету.

image