Парови се највише свађају око ове 4 ствари када путују

Заједничко путовање је прави тест издржљивости за парове. Делује као да тада "испливају" све различитости између оба партнера, толико да нешто што би требало да буде романтичан одмор постане време сукоба и фрустрације. Ово су најчешћи проблеми на које сви парови барем једном могу да наиђу када оду на одмор.

Вероватно сте и сами искусили слично разочарење када на путовању са партнером схватите да су ваша очекивања била различита. Који су најчешћи изазови које љубавни пар може да доживи на одмору и како их можете пребродити?

"Морамо да се опустимо" наспрам "Треба нам мало авантуре"

Један од најчешћих сукоба је генерални план за путовање. Можда један партнер који жели да се на одмору заиста само опушта - да ужива поред базена и на плажи и спава колико год жели док други више жели да има активан одмор.

Из овога може да дође до бројних фрустрација и сукоба, па функционисање упркос овим разликама може бити изазовно - али није немогуће.

Пре него што кренете на пут, разговарајте са партнером о томе како свако од вас замишља идеални одмор. Унапред се договорите о активностима у којима ћете заједно уживати и размислите о томе да издвојите простора и за појединачне потребе. 

"Потребан нам је план" наспрам "Хајде да будемо спонтани"

Један партнер ће можда више волети да унапред добро проучи место на које иде, како би направио план пута који укључује све најбоље знаменитости, места за јело, куповину... Други би можда више волео спонтанији приступ, који им омогућава да одлуке доносе без превише размишљања. Ово се дешава јер понекад људи желе да се одморе од својих ужурбаних свакодневних распореда.

Неки се осећају узнемирено када не знају шта да очекују, а други осећају велики притисак ако осећају да "морају" да буду на одређеном месту у одређено време, посебно ако не желе да толико размишљају када су на одмору.

Разговарајте о својим приоритетима за путовање пре поласка, укључујући све активности које се сигурно морају обавити. Пронађите равнотежу између планираних активности и непланираних избора.

"Хајде да издвојимо време за интиму" наспрам "Нисам расположен/а"

Због силних дневних обавеза многи парови немају довољно простора и времена за интимност. Када одмор коначно крене, партнери могу маштати о томе како ће се сва романтика и секс којима обично не дају приоритет коначно догодити - али понекад се очекивања и реалност не поклапају.

Некима одлазак на одмор значи самостално опуштање, више сна или пуно активности, а неки можда још увек обављају пословне обавезе на даљину. Интима поново није приоритет, а нада коју је други партнер осећао претвара се у разочарење.

Уместо притиска, најбоље је да приоритет буде квалитетно проведено време с партнером, које није фокусирано на секс. Ово ће омогућити да се обе стране одморе и опусте, што заузврат може довести до природније жеље за интимом.

"Превише трошиш" наспрам "Превише си штедљив/а"

Новац је генерално огроман извор напетости у односима, а посебно када су у питању одмори. Пошто путовања могу бити скупа, могу се појавити спорови око тога колико би требало потрошити на оброке, смештај, сувенире и активности.

Ако парови не могу да се сложе око тога где да потроше више, а где да уштеде, то може да изазове огорченост, при чему ће се штедљиви партнер осећати као да његове бриге нису уважене, а онај који више троши ће се осећати као да нема слободу избора.

Ако ви и ваш партнер имате различите филозофије потрошње, може бити корисно да успоставите веома јасан буџет пре путовања. Издвојите ствари за које вреди платити више, које нису толико важне, као и за потенцијално непланиране трошкове.