Tрендови украшавања јелке 2022/23 - збогом класичним црвеним куглицама

Иако кићење јелке треба да буде забавна активност, тренутак породичног повезивања, маште и позитивне празничне енергије, ипак, делом осећамо да је ово нека врста обавезе и смањује нам уживање у процесу. Можда није само до украшавања, већ и до резултата - идентично дрво, украси и тема сваке године уме да досади, а да то не приметимо.

Да ли бисте окачили сувенире са летовања на новогодишњу јелку? Волите ли да експреиментишете са украсима, или сте навикли на шаблон који имате годинама? Можда је дошло време да унесете игру и оригиналност у ову дугачку традицију. 

Јелка не мора увек имати типично црвено-зелену-златну палету. Постоји много простора за игру и јединствене украсе који могу поптуно да претворе овај традиционални обичај украшавања и нешто савремено и ново. Предлажемо вам неколико главних боја и комбинација за сезону прослава ове зиме.

1. Вечно лето - шкољке и морске звезде

За оне који никако не могу да се помире са хладним временом, овакав стил са може бити управо оно што ће вас орасположити током тмурних дана. Пронађите кутију у којој чувате шкољке, каменчиће и друге успомене са летовања. Можете их свезати за гране и укомбиновати са неутралним светиљкама. Кроз хумор дајете до знања да не одустајете од плаже, али ћете ипак пратити традицију и окитити јелку.

2. Слављење кича

Право време за потпуни максимализам. Комбинације свих боја, облика и детаља по вашој вољи ће бити оправдани јер је, ипак, Нова година. Ако сте се питали како би изгледала дречаво розе или зелена јелка, а нисте ''смели'' да је комбинујете, сада је право време. Иако је забавно правити палете и шаблоне по којима ћете окитити ''савршено'' дрво, понекада је добро бити спонтан и скоро детињасто се препустити игри. Такође, ако имате децу у кући, сигурно ће им бити забаван процес.

3. Елегантна тегет и сребрни акценти

Ако страхујете од превише боја, али ипак желите да унесете празнични дух у дом, комбинација плавих, тамних украса са неколико сребрних детаља могу бити добар избор. Јелка може бити и бела, како би се плава боја истакла. У случају да је зелена, плава ће се лепо стопити са њом, а сребрне ће доћи до изражаја.

4. Металик и шампањац

Златно, сребро и бронза су кључне боје за добијање луксузног, металик ефекта. Не устручавајте се од сјаја, циркона и светлуцавих материјала. У овом случају, што више, то боље. Уз овакве украсе, сама јелка може бити класичне зелене боје и биће добар баланс између тамног тона грана и упадљивог сјаја орнамената.

5. Модерна јелка - лаванда

Добар улазак у наредну годину можете дочарати применом најтренди боје за 2023. – дигитална лаванда. Ако не можете пронаћи јелку ове нежне лила боје, можете направити сличан визуелни ефекат. На белу јелку окачите љубичасте светиљке, што ближе стаблу у средини. Када се помешају јарке лампице са неутралном белом, створи се нежнија нијанса. Уз ово можете окачити неутралније украсе.