Магазин

Снуп Дог ће бити један од носилаца бакљи на Олимпијским играма у Паризу

Амерички репер и глумац Снуп Дог биће један од последњих носилаца олимпијског пламена пре церемоније отварања у Олимпијских игара у Паризу. Можда је неке изненадила ова вест, али је једном приликом открио да је одрастао гледајући Олимпијске игре - најпрестижнију спортску манифестацију на свету.
Снуп Дог ће бити један од носилаца бакљи на Олимпијским играма у ПаризуGetty © Rodin Eckenroth / Contributor

Снуп Дог, чије је име Калвин Кордозар Бродус млађи, пронеће бакљу кроз кварт Сен Дени, на северу Париза, рекао је градоначелник града Матје Анотен. Део Сен Дени је претпоследњи део пута пламена пре него што штафета заврши на Ајфеловом торњу.

Репер је већ стигао у Париз, што је овековечио на мрежама.

Њему ће се у Сен Денију придружити и колеге међу којима су француска глумица Летиција Каста и француски репер Ем Си Солар, пише Би-Би-Си.

"Одрастао сам гледајући Олимпијске игре и одушевљен сам што ћу видети невероватне спортисте како показују све своје способности у Паризу. То је прослава вештине, посвећености и стремљења ка величини", својевремено је саопштио за Ен-Би-Си.

Олимпијска бакља је прешла Француском, а од почетка путовања носиле су је многе познате личности, укључујући бившег менаџера Арсенала Арсена Венгера, возача Формуле 1, Шарла Леклера као и глумица Хали Бери.

image