Магазин

Угинула жирафа Самсон, маскота Московског ЗОО врта: Живела 30 година што је као 100 година за човека

Московски зоолошки врт саопштио је да је угинула омиљена животиња љубитеља животиња, легендарна жирафа Самсон, после 31 године проведене у московском зоо-парку.
Угинула жирафа Самсон, маскота Московског ЗОО врта: Живела 30 година што је као 100 година за човека© РИА Медиа банк/Валерий Шустов

"Угинула је легендарна жирафа Московског зоолошког врта која је имала и легендарно име - Самсон Хамлетович Лењинградов. Нашу жирафу Самсона су сви познавали: и одрасли, и деца, и становници Москве, и они из других руских градова", наводи се у саопштењу Московског зоолошког врта, преноси агенција Интерфакс.

У саопштењу се каже да је жирафа Самсон живела 30 година, што је "дугачак век за једну жирафу, као 100 година за човека".

У природи, ове животиње живе у просеку од 10 до 15 година, а у зоолошким вртовима око 25.

"Самсон је активно проживео своју последњу годину, али је на жалост угинуо 22. јула, две недеље пре свог 31. рођендана", додаје се у саопштењу.

Жирафа Самсон је доведена у Московски зоолошки врт 1994. године из Санкт Петербурга.

Из зоолошког врта додају да ће заувек памтити легендарну жирафу - његов мудар и истовремено радознао поглед, гипке покрете, смиреност и самопоуздање.

"Збогом, добри наш пријатељу, увек ћемо те волети", кажу из зоолошког врта.

image