Магазин

Дирљиво и срцепарајуће у исто време: Горила посматрала бебу и урадила нешто што је све изнeнадило

У једном необичном и дирљивом тренутку у Зоо врту у Охају, горила је изазвала лавину емоција код посетилаца када је пољубила бебу кроз стакло. Све је почело када је једна посетитељка примакла своју бебу стаклу како би је показала знатижељној горили. Животиња је с великим интересовањем пратила кретање бебе, а затим се приближила стаклу и нежно је пољубила.
Дирљиво и срцепарајуће у исто време: Горила посматрала бебу и урадила нешто што је све изнeнадило© printscreen Instagram

Овај неочекивани гест гориле изазвао је одушевљење међу присутнима. Посетиоци су са усхићењем посматрали како се развија ова посебна интеракција између животиње и бебе, а многи су забележили тренутак телефонима. Видео снимак који је убрзо постао виралан прикупио је скоро милион лајкова.

"Животиње су ових дана љубазније од људи", прокоментариосао је снимак један од интернет корисника. "Ово је дирљиво и срцепарајуће у исто време", "Животиње волим више од људи", само су неки су од коментара.

Овај догађај је још једном показао колико су животиње способне за изражавање емоција и стварање посебних веза са људима.

Гориле показују многа понашања и емоције попут људи, као што су емпатија, смех и туга. Према неким истраживањима, гориле деле 96,3 процената свог генетског кода са људима, што их чини нашим најближим рођацима после шимпанзи и боноба мајмуна.

image