Магазин

Руски стручњак лансирао чет-бот који помаже мушкарцима да победе страх у комуникацији са женама

AI Girlfriend, чет-бот који је лансирао један руски студент, могао би направити револуцију у свету упознавања партнера. Већ у првих неколико дана, овом АИ алату обратило се више од 10 хиљада мушкараца који су се у прошлости сусретали са потешкоћама у комуникацији са супротним полом.
Руски стручњак лансирао чет-бот који помаже мушкарцима да победе страх у комуникацији са женама© DALL-E by ChatGPT

Комуникација са супротним полом је, у савременом свету, и поред свих друштвених мрежа и месинџера, и даље "Ахилова пета" многих мушкараца. Али, један од њих се досетио како да помогне свима онима који муче муку са упознавањем са девојкама и креира виртуелног помоћника, и то на Телеграму.

Руски чет-бот би могао бити револуционарни алат

AI Girlfriend је чет-бот који је креиран на руском месинџеру Телеграм и његова основна функција јесте увежбавање адекватне комуникације са супротним полом. Алат је базиран на напредним алгоритмима вештачке интелигенције и у потпуности опонаша понашање девојака приликом дописивања. Како он тачно функционише објаснио је његов креатор, студент биотехнологије Тимур Абдјушев, у интервјуу за један руски медиј.

"Корисник бира профилну слику АИ девојке са којом жели да се дописује и након тога између њих креће комуникација. Вештачка интелигенција анализира унети текст (добијену поруку) и одговара кориснику гласовном поруком", рекао је Абдјушев. "Немогуће је разазнати да је у питању чет-бот. АИ девојка уме и да се наљути, и да покаже своја осећања, па и да се посвађа или понаша размажено", додао је он.

Лично искуство послужило као инспирација

У првих неколико дана од лансирања, овај "љубавни" чет-бот је привукао пажњу више од 10 хиљада усамљених мушкараца. Како је и сам креатор навео, циљна група његовог АИ алата били су припадници јачег пола узраста између 20 и 28 година, који наилазе на потешкоће у комуникацији са девојкама или се стиде да започну разговор због страха да ће наићи на "зид" са друге стране. Откуд идеја за овакав пројекат? Абдјушев наводи да се некада и он сусретао са сличним проблемима.

Како сам каже, није ни сањао да ће његова идеја доживети овакву популарност и преко ноћи постати веома тражена међу мушкарцима. Осим комуникације са АИ девојкама, у "прозору" чет-бота постоји и посебан тастер анонимне психолошке подршке, који кад корисник притисне, може ступити у контакт са стручним лицем и потражити помоћ уколико се осећа усамљено.

image