Одлазак на плажу са малом децом: Ове ствари обевезно понесите

Без лопатица, грабуљица и кофица за играње у песку, као и без лоптица, фризбија и других играчака одлазак на плажу са малом децом је незамислив. Али, то није једино што би родитељи требало да понесу. Списак је много дужи од овога, а на родитељима је важан задатак - да ништа не забораве како се одмор не би претворио у пакао.

Одлазак на одмор са малом децом је посебна врста изазова, јер родитељи морају бити спремни на све (а посебно непредвиђене) ситуације. Још је већи изазов спаковати се за плажу, будући да треба понети ствари и за одрасле, и за малишане. Без чега се не може?

Расхладна торба са ужином и пићем

Расхладна торба или мали путни фрижидер су неизоставан део "сталне поставке" за плажу. Без њих одржавање оптималне температуре пића и здраве ужине једноставно не би било могуће. Уколико ви и ваши малишани волите мало хладније напитке, у торбу можете додатно убацити и посебне ледене патроне, како би температура била што нижа дужи временски период.

"Шатор" за заштиту од сунца

Деца су посебно осетљива на врућине, а њихова нежна кожа - на јаке сунчеве зраке. Зато би родитељи приликом одласка на плажу увек са собом требало да носе и "шаторе" за заштиту од сунца. Направљени од мрежастог материјала, они пружају заклон и пропуштају довољну количину ваздуха, тако да дете може у миру да се игра или да спава, а родитељи буду безбрижни.

Много производа за сунчање

У торби сваког родитеља требало би да се нађе много производа за сунчање, и то у најразличитијим облицима: крема, спреј, стик за усне. Све што постоји, требало би понети са собом. Децу би, нарочито уколико остајете на плажи цео дан, требало мазати што је могуће више, и посебну пажњу обратити на деликатне регије попут врата, очију и темена главе.

Резервне наочаре за сунце и шешири

Креме за сунчање некада нису довољне да би се кожа малишана заштитила од сунца, зато је важно обезбедити им и додатну заштиту у виду наочара за сунце и шешира или качкета. Али, немојте мислити да вам је само један пар довољан! Увек понесите и резервну заштиту, јер се наочаре у песку или води могу лако загубити, а шешир одлетети при мало јачем ветру.

Чаршав са ластишем

Звучи помало чудно, али обичан чаршав са ластишем је спас! Поставите чаршав на песак, а његове углове фиксирајте торбама и другим крупнијим предметима. Флаше које ћете напунити песком или водом могу "одрадити посао". Оваква импровизована кадица је одлична за игру на отвореном, при чему можете бити сигурни да песак неће бити свуда око малишана.

Преносиви вентилатор

Мали, преносиви вентилатор значиће и вама и деци да се мало расхладите ако сунце упекне превише. Још је боље уколико нађете неки који има и мале прскалице, како би ефекат био још бољи. Овакви уређаји могу се пронаћи у две верзије - са интегрисаном батеријом или са каблом, али уколико одаберете другу варијанту имајте на уму да ће вам бити потребан и преносиви пуњач, односно power bank.

Прва помоћ

Незгоде је немогуће предвидети, па би родитељи увек са собом у торби за плажу требало да имају и основну прву помоћ. Пар ханзапласта, стерилна газа и бочица хидрогена заиста не заузимају много места, а могу бити од велике помоћи уколико дете згази на оштру шкољку или се посече на ивицу камена који је у води потпуно неприметан.