Магазин

Албанска певачица Биби Рекса: "Косово, Македонија, Црна Гора, Прешево, све је то моја Албанија"

"Албанија, Косово, Македонија, Црна Гора, Прешево, све је то за мене моја Албанија", написала је певачица Биби Рекса у коментару на Инстаграму. Овај потез је изазвао бурне реакције на мрежама и многи су јој препоручивали да боље научи градиво из историје и географије.
Албанска певачица Биби Рекса: "Косово, Македонија, Црна Гора, Прешево, све је то моја Албанија"Getty © Emma McIntyre

Америчка певачица Биби Рекса, која има албанске и македонске корене, поделила је на Инстаграму серију фотографија и снимака из Северне Македоније, али један потез, односно остваљање коментара изазвао "потрес" на мрежама.

Блета Реџа, како јој је право име, наступила је на једном фестивалу који се одржава на Косову, а искористила је да посети и Северну Македонију.

Све је то овековечила на мрежама и поред низа снимака и слика, поставила је и опис:

"После 12 година вратила сам се у татин родни град Дебру, у Северној Македонији. Поновно повезивање са мојим коренима и породицом било је дубоко емотивно. Посета гробу мог деде била је посебно значајна, јер нисам могла да присуствујем његовој сахрани јер сам била на турнеји.

Породица ми значи све, а ова посета ме подсетила на важност наших веза", написала је певачица у опису објаве.

Међутим, оно што је привукло пажњу јавности је њен коментар који гласи: "Албанија, Косово, Македонија, Црна Гора, Прешево, све је то за мене моја Албанија", написала је.

Ова писана изјава је изазвала реакције на мрежама, те су многи су коментарисали и саветовали је да научи географију пре него што напише овако нешто.

Иначе, Рекса није прва Албанка која пропагира идеју "велике Албаније", с обзиром да и певачица Дуа Липа често истиче заставе "велике Албаније" и говори да је рођена на Косову, које "није Србија", пише Косово онлајн. 

image