Месечни хороскоп за август 2024. године

Август доноси динамичну енергију и бројне промене. Почетак месеца обележава активан и немиран период, уз љубавне и пословне перипетије. Од 5. августа, са ретроградним Меркуром, можемо очекивати изазове и преиспитивања, кашњења и проблеме у комуникацији. Друга половина месеца доноси турбулентне догађаје, као и потенцијалне конфликте. Крај месеца доноси већу посвећеност обавезама и здрављу, уз олакшање у љубавним и пословним односима. Очекују нас и прилике за значајне промене и напредак.

Млад Месец у знаку Лава, који је аспектован од стране Марса и Јупитера из Близанаца 4. августа обећава врло активан, променљив али и немиран и пун превирања период пред нама. 

У август улазимо са Сунцем и Венером у знаку Лава, у знаку Девице се налази Меркур, а у знаку Водолије ретроградни Плутон. Ретроградни Сатурн и ретроградни Нептун су у знаку Риба, а Уран у знаку Бика. У знаку Близанаца су Марс, Јупитер и Месец.

Појачавање љубавних и пословно-финансијских перипетија очекује нас у периоду од 5. августа када Венера прелази у знак Девице. На њеном путу који ће трајати до 29. августа очекују је квадратни аспекти са Јупитером и Марсом, као и опозиције са Сатурном и Нептуном - све у другом делу месеца.

Истог дана Меркур креће ретроградно у знаку Девице и сви "стандардни" ефекти ретроградног Меркура ће свакако бити присутни - кашњења, понављања, пролонгирања, проблеми са техником, информацијама, саобраћајем и у комуникацији,  али ће бити присутна и могућност да се вратимо "корак уназад", преиспитамо неке своје одлуке, поступке, грешке, пропусте - и све то исправимо.

Од 14. августа улазимо у помало незгодну, турбулентну другу половину месеца. Јупитер и Марс из знака Близанаца улазе у квадратни аспект са ретроградним Сатурном из знака Риба, указујући на проблеме са саобраћајем, велике осцилације времена и температуре, али и на немире и унутрашње и спољашње конфликте, као и на законске проблеме.

Меркур се 15.  августа у ретроградном ходу враћа у знак Лава, а 28. креће у овом знаку директно.

Пун Месец у знаку Водолије 19. августа, у квадратном аспекту са Ураном, опозицији са ретроградним Меркуром и тригонском аспекту са Јупитером и Марсом доноси у данима око њега доста превирања, нервозе, али и већих промена које се нагло и неочекивано дешавају.

Сунце прелази у знак Девице 22. августа и почиње владавина овог знака. Додатна посвећеност пословном сегменту, обавезама на дневној бази и здрављу.

Венера улази у своје седиште и знак Ваге 29. августа. Ваздушним и ватреним знацима наредни период ће донети лакше функционисање у љубави, добре договоре и боље сналажење у финансијском сегменту. Генерално гледано - једноставније функционисање у партнерствима, више флертовања и заљубљивања, лакше склапање договора и сарадњи.

Суштински, август ће бити месец са великим променама и преокретима, прилично нестабилан. Нестабилно ће бити време, људи још више.

На околности не можемо утицати, али на себе можемо. Немири око нас не треба да активирају немире у нама. Брзина, импулсивност и нестрпљивост не требају да буду наше примарне реакције на потицаје из околине. Но, с друге стране, август јесте месец за отпочињање промена у оним животним сферама у којима се осећамо статично и заблокирано. Па, нека нам је са срећом!

Ован

Љубав
Слободним Овновима неће мањкати прилика за забаву и узбудљива дешавања, било у друштву пријатеља било кроз интеракције са особама које су вам привлачне, занимљиве. Већ сам почетак августа може отворити врата прилично врућој летњој авантури, а шансе за љубавна уживања ће постојати и у остатку месеца, највише током последње декаде. Такође, код неких од вас, прошлост може донети фактор изненађења у другом делу месеца. Шансе за обнову љубавних прича из прошлости постоје, али унапред напомињем да је ово само краткотрајно подсећање на оно што је некада било. Што се тиче заузетих Овнова - обоје ћете бити доста окупирани обавезама и свакодневицом што ће се одразити на ваш однос, па ће он током августа бити и са успонима и са падовима. Потрудите се да момената опуштања, уживања, смеха и страсти буде што више.
Посао
Обавезе хоће одузимати велики део вашег времена и енергије, што ће посебно бити видљиво у другом делу августа, када нервоза у пословном сегменту може бити појачана, а односи са сарадницима и колегама затегнути. У периоду сте када умете да се залетите и у договору и у проценама ситуација и обављању обавеза, што може доводити до грешака и пропуста. Поштујте законске процедуре. Када су финансије у питању - приливи су стабилни и уједначени, али очекујте појачан талас трошкова у другом делу месеца.
Здравље
Више поведите рачуна у саобраћају. Склоност повредама, а осетљиви ће бити и стомак као и респираторни систем.

Бик

Љубав
Прва половина августа није лоша за партнерске односе - заједнички циљеви се испуњавају, квалитетни договори постоје и углавном ће све ићи неким регуларним током. Други део месеца је нешто немирнији, породични и пословни сектор код обоје односе доста времена и енергије и траже вашу већу ангажованост, па се то мора осетити и у вашем односу. Појачана нервоза може довести до пар изазовних ситуација између вас двоје, а могуће је да ће вам се и неки заједнички планови покварити. Трудите се да се усмерите на оно што је позитивно и добро у вашем односу, а што се планова тиче - па, они и постоје да би смо их мењали, зар не? Слободни Бикови - овај месец вам може донети "већ виђене" особе и емотивне ситуације. Емотивне приче покренуте током августа ће и поред јаких страсти бити прилично компликоване и захтевне.

Посао
Најбоље би било ако бисте август искористили за одмор - да бисте се ви одморили и напунили батерије, али и да бисте избегли проблеме у пословној свакодневици, којих ће бити више него иначе током овог периода. Можда због мањка људи а вишка обавеза, можда због слабије организације, а можда и због дистракција кроз разноразне кварове и проблеме са техником. У сваком случају, колико год да сте ви стабилни и посвећени послу, околности и други људи вам неће ићи на руку и доносиће вам нервозу и стрес.
Здравље
Мање здравствене сметње, углавном оне које се везују за стомак, алергије или за осцилације притиска. Одмор би вам добродошао да бисте смањили количину стреса.

Близанци

Љубав
Превише тога вам је на памети, развукли сте се на сто страна - покушавате да истовремено балансирате и у породичном и у пословном сектору (а на обе стране имате ситуације којима је потребно посветити доста пажње и времена) али и да истовремено пронађете довољно времена за вољену особу. Зато није ни чудо што ћете се заплести, каснити, заборављати, нервирати и себе али и оне око вас. Докле год вам је вашег шарма (а њега на сву срећу има поприлично), успеваћете да некако "испеглате" и наставите даље. Било би добро да макар у првом делу августа будете више окренути ка вољеној особи, да сте као пар активнији, али и да отпутујете заједно, јер је мало вероватно да ћете то моћи у другом делу месеца. Слободни Близанци - добар период за нова познанства и много флертовања, али и за обнављање контакта са старим симпатијама
Посао
До половине августа је период када вам по питањима посла углавном ситуације иду на руку, чак и ако буде мањих одлагања или повремених препрека, све завршавате и бићете задовољни резултатима. Други део месеца је доста озбиљнији и захтевнији - од вас ће се захтевати више одговорности јер ћете бити у таквим пројектима или обавезама којима ћете морати да посветите пуну пажњу. Мање грешке јесу могуће, али су и решиве. Ипак, трудите се да останете сабрани и фокусирани. Финансијско стање је променљиво.
Здравље
Појачана нервоза током већег дела августа. Могуће су и ситније здравствене тегобе, пролазног карактера. Будите опрезнији у саобраћају. Могућност повреда.

Рак

Љубав
Пренаглашено поље тајни и подсвести током целог августа указује да ће Раковима јако фалити ментални мир. Дешавања и бриге из свакодневице ће вас окупирати и одузимати вам спокој, што ће се повремено преливати и на партнерски однос, поготово у другом делу августа. На неке ситуације, питања, ствари - партнер и ви нећете гледати на исти начин или их нећете исто доживљавати, што може доносити немире у вашу везу. Заједничког времена неће бити онолико колико вам је обома потребно, па се макар потрудите да моменти када сте заједно буду обојени добром енергијом. Потрудите се више једно око другог. Слободни Ракови - комуникација са особом која вам се допада ће се развијати прилично споро и тек од уласка у трећу декаду августа можемо очекивати конкретнија дешавања и више позитивних догађаја.
Посао
Велике осцилације у финансијском сектору ће вам задавати приличну дозу главобоље током августа, поготово што ће се појављивати трошкови и издаци на које нисте рачунали. Поред свог труда, тешко ће бити остварити стабилност - урадите оно што је до вас и паметно располажите новцем који имате. Ваша комуникација према другима ће бити добра, као и ажурност, али ће сарадници у више наврата показати да се на њих баш и не можете ослонити. Последња декада августа доноси занимљиве предлоге и пословни пут.
Здравље
Могуће су ситније повреде, а и у саобраћају је потребно више обазривости. Нађите начин да се опустите и релаксирате да бисте растеретили и физички али и ментални сегмент.

Лав

Љубав
Август доноси више динамике у партнерским односима, мноштво дешавања која пријају и вољеној особи и вама. Ви ћете бити у потпуности у својој енергији, а партнер ће умети да вас прати, тако да не очекујемо никакву већу проблематику, већ напротив,  један добар и квалитетан период који је испред вас. Више излазака, дружења, а могућа су и краћа заједничка путовања. Евентуално у данима око пуног месеца може бити мањих проблема у комуникацији и потребе да пронађете компромисно решење и прилагодите се једно другом. Слободни Лавови - провода, забаве и успутног флертовања можете имати током целог месеца, неће вам мањкати ни добре енергије а ни љубавних прилика. Иако емотивне шансе најпре личне на само летње авантуре, итекако постоји могућност да се оне продубе и развију и у нешто више.

Посао
Август повремено може унети талас нестабилности у ваш сектор финансија. Могу се појавити трошкови које нисте планирали или ће на дневни ред изаћи нешто што сте пропустили да платите. Са нешто више труда и одговорности са ваше стране, доћи ће се до баланса, поготово што ће приливи бити добри, а постоји шанса и за додатне зараде. Пословно - повремених перипетија и препрека ће бити (наглашеније у другом делу августа), али вам оне не могу направити конретан проблем, само тренутни застој у функционисању.
Здравље
Прилично добро током целог месеца.

Девица

Љубав
Слободним Девицама је ово месец када ће привлачити пажњу и погледе, време узбудљивих дешавања и догађаја који ће вам пријати. Страсти и емоције се лако буде и неће бити чудно уколико баш у овом периоду упловите у љубавну везу. Односи који започну током августа ће бити врло интензивни али вероватно и прилично компликовани. Но, кад је то љубав била једноставна? Што се заузетих Девица тиче - неки парови ће доћи до раскрснице - или нешто суштински треба мењати у односу или је време да свако оде на своју страну. Компромис и прилагођавање су сада неопходни да би однос не само преживео, већ и добио могућност да се опорави и развија у бољем правцу. Генерално гледано, парови ће имати и оне дивне и опуштене периоде током августа, али и оне у којима ћете морати да се више потрудите једно око другог.
Посао
Пословна тематика ће бити ваша централна тема током целог августа. Ово је истовремено јако моћан период у којем је итекако могуће постићи циљеве, кренути у остварење планова, бити више амбициозан и доказати се али и период у којем ништа од наведеног неће ићи само од себе - у све ће бити потребно уложити много труда и одговорности. Повремено затегнути односи са сарадницима и надређенима. У другом делу месеца могуће су веће промене, напредовање или промена радног места.
Здравље
Требало би да се више посветите и свом физичком али и менталном здрављу. Опуштајте се, одмарајте, трудите се да стрес свакодневице не остави трага на вама.

Вага

Љубав
Добићете један љубавни ролеркостер током августа, било да сте слободни или заузети припадник овог знака. Слободне Ваге ће имати више него појачане друштвене активности, место вас сигурно неће држати и забава је извесна а у ваш живот ће ући и оне особе са којима је само могућа авантура и краткотрајна бурна прича, и оне које заиста завређују вашу пажњу, а не би ме изненадило и да се појави по који "повратник" из прошлости или стари познаник, стара симпатија. Једно је сигурно - досадно вам бити неће. Што се тиче заузетих Вага - колико ћете повремено имати добар, квалитетан и испуњен забавним дешавањима однос са вољеном особом, исто тако ћете имати и оних момената у којима нисте задовољни, у којима је нервоза наглашена и у којима имате брзопотезне и жустре размене мишљења са партнером. Љубавно и бурно.
Посао
У послу ствари неће ићи онако како сте ви планирали, али ће ипак ићи. Могућа су краткотрајна пролонгирања и одлагања оних ситуација које су вам важне, ако их не решите до половине августа, пред крај месеца сигурно хоћете. Повећање обавеза је више него извесно, а нећете се моћи похвалити подршком од оних са којима сарађујете на дневној бази. Више ће вам одмагати него помагати. Можете имати повремене таласе забринутости, можда због стања у фирми у којој радите или због конкуренције. Нема разлога за бригу.
Здравље
Ваше ментално и физичко здравље варира током овог месеца. Гледајте да што више времена проведете у природи или у окружењу оних поред којих се опуштате.

Шкорпија

Љубав
Иако ће партнер показивати више него довољно воље да све између вас двоје функционише како треба, ви ћете бити помало нестабилна ставка у овом периоду. Вас лично јако ће окупирати и пословни али и породични сегмент током целог августа, биће потребно да се јако посветите обавезама и решите милион и једну ситуацију, па није ни чудно што ће нервоза код вас бити појачана. Једино што је потребно јесте да не преносите напетост (коју вам други доносе) у однос са вољеном особом и да покажете више стрпљења. Ово може бити једно јако активно и изузетно страсно време за вас двоје -  не кварите га! Слободне Шкорпије - код вас ће по питањима љубави бити присутан шарениш, отварају вам се могућности и за авантуру и за врло страсну нову љубавну причу, али и је могућ и контакт из ваше емотивне прошлости.

Посао
Колико је август месец добар да направите позитивну промену по питању посла, да решите нека питања и ситуације које су помало закочене, да отворите нова сарадничка поглавља, али и да избијете у први план и докажете се, исто тако ће вам донети прегршт ситуација које ће вам одузимати време, енергију и живце. Обавеза ће бити превише, а ваша организација баш и неће бити сјајна па ћете расипати пажњу на више страна, што може доводити до грешака. Јаке могућности за напредовање, али и обнову важних сарадњи.
Здравље
Ментална растројеност и мањак времена за себе може се одразити и на физичко здравље. Старије Шкорпије - активирање хроничних тегоба.

Стрелац

Љубав
Прва половина августа доноси много позитивне динамике у односу са вољеном особом, уклапаћете се лако, а фина и опуштена атмосфера као и мноштво забавних момената ће бити више него присутни. Искористите овај период до максимума за заједничке планове и изласке, можда одмор и путовање, јер вас у другом делу месеца ипак очекује доста статичнија атмосфера, мањак времена а вишак нервозе у односу. Тада ће бити потребно да решавате озбиљнија питања (која не морају стриктно да се везују за ваш однос) а код обоје ће бити израженија нестрпљивост. Само полако. Слободни Стрелчеви - бићете у покрету, опуштени и весели и сигурно је да ћете привлачити заинтересоване погледе и пажњу. Могућ је почетак једне страсне и бурне љубавне приче. Повремене таласе подсећања на прошлост игниришите - неће вам донети ништа добро.
Посао
Током прве декаде месеца ће се појавити ситуације којима ћете морати да посветите пажњу, нешто за шта сте мислили да је завршено, поново ће доћи на дневни ред. Ваше ће функционисање везано за посао бити доста коректно, али то не можемо баш да кажемо за сараднике, који ће нарочито у другој половини месеца постављати многобројне изазове пред вас. И поред компликација, мало је вероватно да нећете постићи добре резултате и бити задовољни. Нешто више обратите пажњу на трошкове, слабо их контролишете.
Здравље
Здравствена ситуација није лоша, а можете је додатно поправити бављењем активностима које вас опуштају. Старији могу имати хроничне тегобе и бити склони повредама.

Јарац

Љубав
Колико год да вам свакодневица доноси отежања и мноштво ситуација којима је потребно посветити пажњу, неопходно је да се пронађе довољно времена за вољену особу. Вама двома је потребно да будете више активни, да планирате заједничка забавна дешавања, краћа путовања, излете или одмор. Немојте посао и обавезе стављати у први план и бити фокусирани само на то, јер се то може одразити на ваш однос. Нека у сваком дану буде времена за вас двоје и однос ће функционисати баш како треба. Слободни Јарчеви - неко на кога сте скоро па заборавили ће осетити потребу да вам се јави или ћете га сусрести тамо где најмање очекујете. Но, ако занемаримо оно што је било, ви током августа имате лепе прилике да уђете у однос који вас испуњава и доноси вам јаке страсти. Стопирајте све оно што се везује за прошлост.
Посао
Посла и обавеза ће бити на претек. Додуше, неки од вас ће вероватно имати оне фазе у којима се у једном дану досађујете, а у другом јурите да бисте све завршили на време. У сваком случају, други део месеца је доста интензиван по питањима посла и захтеваће вашу велику пажњу и посвећеност. Захтевне обавезе, али исто тако и захтевни сарадници. Покажите стрпљење и одговорност. Финансијским приливима ћете бити задовољни, али рачунајте да вам други део месеца доноси повећање трошкова и веће одливе новца.
Здравље
Дефинитивно вам је потребан одмор. Немојте се форсирати, већ гледајте да искулирате и одморите се. Код старијих је могућа хронична проблематика, а млађи - повреде, осетљив респираторни тракт.

Водолија

Љубав
За слободне Водолије је ово јако леп месец - период у којем сте у покрету, у којем вас место не држи, у којем има прегршт дешавања која вас буде и пријају вам, време у којем треба путовати, дружити се, смејати - окружени онима са којима је тако лако покренути радост. Да, ово јесте период и за љубав, било да су то летње авантуре или нешто много више од тога. Млад Месец у партнерском пољу почетком августа отвориће врата забави али и љубави. Уживајте и не смирујте се. Што се тиче заузетих Водолоја - и поред отежања које ће и партнеру и вама овај месец наметнути (а везују се за посао, финансије, породицу), ипак је ово одличан период да се ваш однос и продубљује и развија, али и да у њему има и неких важних и лепих дешавања, као и много радости и страсти. Уколико сте у могућности - путујте заједно, уживајте, опуштајте се.

Посао
Оно што ће највише заокупити вашу пажњу током августа јесу финансије. Овде није проблем у приливима, јер њих ће бити (можда и од додатног пословног ангажмана), већ у трошковима и издацима којих ће бити доста, поготово у другом делу месеца. Трудите се да на најбољи начин распоредите новац који имате и покажите више одговорности. Што се посла тиче - доста стабилна ситуација, са мањим проблемима који су више него решиви. Комуникација са сарадницима ће се поправљати како месец буде одмицао.
Здравље
Промените нешто у начину исхране, а дефинитивно би вам пријало да се више крећете. Млађи - могуће мање повреде. Старији - повремена активација хроничних тегоба.

Рибе

Љубав
Парови који су стабилни ће током августа направити много позитивних промена у односу. То може бити и реновирање стамбеног простора, више динамике у односу - краћих путовања, одмора, али може бити и то да ћете умети да подржите једно друго по важним животним питањима. Проблем ће имати они парови који никако да реше једна те иста питања која излазе на дневни ред, који се стално враћају корак уназад и код којих не постоји потреба да нешто промене код себе, већ стално инсистирају на промени код партнера. За вас важи - седите и поразговарајте озбиљно и отворено. Ствари могу кренути на боље, али је потребно да се ОБОЈЕ потрудите. Слободне Рибе - могућности за љубавна дешавања ће постојати током августа, али ви лично делујете прилично закочено и опрезно, па нисам сигурна колико ћете моћи да их искористите.
Посао
Трошкови за кућу и породицу ће бити доста наглашени, посебно у другом делу месеца. Уколико улажете у дом, неко реновирање или куповину, будите паметни, практични и не журите. Што се посла тиче - ако нисте успели да побегнете негде и одморите се – рачунајте на приличну гужву и доста обавеза. Проблеми у комуникацији са сарадницима могу у мањој мери постојати у првом делу августа, касније ће већ бити лакше. Више се фокусирајте на оно што радите, јер постоји простор за грешке и пропусте.
Здравље
Са мањим осцилацијама, али углавном добро код млађе популације. Што се старијих тиче - контролишите чешће притисак јер су могуће осцилације.

Хороскоп приредила астролог Олга Савић , venerasapapilotnom.com