Магазин

ОпенАИ увео новитет: Корисници сада могу разговарати са АИ чет-ботом у реалном времену

Технолошки гигант и један од пионира у свету вештачке интелигенције ОпенАИ поново је изненадио своје кориснике и лансирао нови, унапређени режим софтвера ЧетГПТ који подразумева и могућност разговора са популарним чет-ботом.
ОпенАИ увео новитет: Корисници сада могу разговарати са АИ чет-ботом у реалном времену© Canva / Africa images

Тек што смо помислили да су дивелопери компаније ОпенАИ мало "повукли ручну", стигао је деманти. "Покренули смо нови, унапређени Voice Mode", наведено је на званичном налогу технолошког гиганта на Икс друштвеној мрежи. А није прошло ни 10 дана од претходног лансирања, када је представљен револуционарни претраживач интернета са интегрисаном вештачком интелигенцијом.

Функционал доступан корисницима који плаћају претплату

Нова функција Vocie Mode (гласовни режим) доступна је за сада тек малој групи корисника који плаћају претплату и који у склопу свог пакета имају и друге, напредне функције попут режима ЧетГПТ-4, који претражује интернет у реалном времену, DALL-E, који је задужен за генерисање хиперреалистичних фотографија и слично. 

Унапређење корисницима ЧетГПТ Плус пакета доноси много новитета: комуникација са чет-ботом је интуитивнија и "природнија", софтвер је могуће прекинути у пола речи, а алгоритам је толико усавршен да разуме и осећа емоције саговорника и одговаре генерише у складу са њима.

Нови функционал уводиће се постепено, што значи да га неће добити сви корисници одједном. Компанија, међутим, наводи како ће се потпуна имплементација овог ажурирања догодити најкасније на јесен текуће године, када ће и последњи Плус претплатник моћи да у пуном капацитету користи све могућности које софтвер нуди.

ОпенАИ представио нови чет-бот ГПТ-4о који уме да се шали и "смеје"

Средином маја месеца ОпенАИ представио је најновији модел софтвера генеративне вештачке интелигенције ГПТ-4о, који је не само бржи у одговарању на упите корисника од свих његових претходника и конкурената, већ и богатији када су функционали у питању.

Он је био способан да препознаје емоције корисника на основу његове боје гласа, одговара на упите различитом интонацијом која је у потпуности прилагођена контексту и осећањима корисника, али и да се шали и "смеје" када је контекст одговарајући. И ову верзију софтвера је могуће било прекинути у пола речи.

Пре тога, гласовно "ћаскање" са чет-ботом представљено је у септембру 2023. године. Прва верзија је, међутим, била веома ограничених могућности и служила је тек томе да наговести даље усмерење дивелопера ОпенАИ када је развој софтвера у питању.

image