Ово су најбоље европске плаже за летовање са малишанима

Ибица, Мајорка, Тенерифе и друге, атрактивне дестинације одлазе у други план када дођу деца, јер се приоритети мењају. Које су то летовалишта у Европи погодна за одмор са малишанима и шта их чини идеалним?

Страх од путовања са малом децом присутан је код великог броја родитеља, нарочито оних који су у тој улози први пут у животу. Да ли је вода у мору довољно топла? Да ли је плажа погодна за играње? Какав је улаз у воду? Питања има бесконачно много, а са сваким новим притисак је све већи.

Палеокастрица, Грчка

Палеокастрица је једна од најпопуларнијих плажа на Крфу, подељена у 6 различитих зона - од шљунковитих, па до оних са најфинијим песком. Вода на овој плажи је изузетно чиста и поприлично топла, а силазак у њу постепен. Плажа је окружена боровим шумама и плантажама маслина, које не само да пружају заштиту од сунца, већ и идеалан поглед.

Агиос Георгиос, Грчка

Плажа Агиос Георгиос налази се на грчком острву Наксос и важи за рај за породице са малом децом. Северни део плаже заштићен је од ветра околним ртовима, захваљујући којима је вода у мору мирна и поприлично плитка. Старија деца овде такође могу уживати, јер се на јужном делу плаже може сурфовати.

Свети Константин и Јелена, Бугарска

Смештена између живописне Варне и Златних Пјасака, плажа Свети Константин и Јелена је савршена дестинација за оне који траже мир. Захваљујући ситном песку и кристално чистом, изузетно мирном мору, ова плажа је попут магнета за породице са децом, преноси портал 1001Бич.

Корални залив, Кипар

Очаравајући Корални залив је прави драгуљ међу кипарским плажама. Позната по баршунастом песку и топлој, мирној води, ова плажа мами све оне који на летовање иду са малишанима. Спасиоци на овој плажи непрекидно мотре на госте, што родитељима са малом децом може пружити додатан осећај сигурности.

Ривазура, Италија

Смештена у северном делу Риминија, плажа Ривазура пружа изузетне услове за опуштање и безбрижан одмор са децом. Широка је око 100 метара, што је сасвим довољно за забавне активности на песку, а силазак у воду је веома благ, па родитељи неће морати да брину ако се малишани заиграју у плићаку - до прве веће дубине има неколико десетина метара.