Магазин

Инстаграм лансирао нову функцију: Да ли је новина пун погодак или сигуран пут у пропаст

Ново ажурирање популарне друштвене мреже Инстаграм изазвало је мноштво реакција корисника. Једни сматрају да је новина пун погодак, док су други веома скептични и предвиђају да ће она само убрзати крах платформе која је некада била на самом врху.
Инстаграм лансирао нову функцију: Да ли је новина пун погодак или сигуран пут у пропаст© Canva / alexandraivankovich

Тихо, без икакве помпе и најаве, Инстаграм је у најновију верзију апликације увео велику промену и повећао број фотографија које корисници могу додавати са 10 на чак двоструко више. Овај функционал посебно би се могао допасти онима који воле да објављују "фото дамп"-ове, односно низове сачињене од више фотографија или видео-записа који су обележили одређени период месеца или године или неки значајан догађај. 

Ново ажурирање већ стигло код одређеног броја корисника

Ова промена тестирала се на ограниченом броју корисника у претходних неколико месеци, а број фотографија или видео-снимака које је могуће одједном додати у "карусел" повећавао се постепено - прво на 15, а потом и на 20. Након што су завршена сва тестирања, ажурирање је пуштено у продукцију и сада је доступно код свих корисника који на својим уређајима имају инсталирану најновију верзију апликације. 

Стратегија Инстаграма је јасна: Закерберг жели да парира ТикТоку

Како преносе страни медији, на овај начин некада најпопуларнија друштвена мрежа на свету покушава да поново заузме лидерску позицију и са "трона", у идеалном случају, свргне ТикТок, који је и званично најомиљенија платформа на свету. На овој платформи број фотографија и видео-снимака у само једној објави достиже бројку 35. Међутим, мишљења корисника о најновијој опцији Инстаграма су врло подељена, преноси портал Мешбл.

Најновије ажурирање Инстаграма може угрозити опстанак ове друштвене мреже

И док се поједини радују што ће коначно моћи да одједном објаве већи број слика и снимака, други сматрају да је овај потез један од најгорих које су челници платформе донели. По њиховом мишљењу, овај функционал толико подсећа на креирање албума на Фејсбуку (који је такође веома непопуларна мрежа, нарочито међу младима) да је само питање тренутка када ће доживети његову судбину и постати део прошлости.

image