Ако желите да оставите добар утисак на послодавца поставите му ових 8 питања

Ма колико добру радну биографију имали, разговор за посао са послодавцем је оно што је пресудно у процесу регрутације. Али, није довољно да кажете и покажете колико сте добри у ономе што радите - потребно је и да стратешки размишљате и послодавцу поставите права питања.

Једна од највећих грешака коју многи кандидати чине јесте долазак на разговор без унапред припремљених питања, и то таквих да на основу одговора на њих заиста разумете да ли желите да наставите процес селекције или ипак одустајете од апликације за посао. Која су то питања објаснила је експерт за каријерни раст, Емили Резкала, на свом ТикТок налогу који прати скоро 200 хиљада људи.

Поставите ова питања и сигурно ћете се истаћи више од других кандидата

Већина послодаваца (или регуртера, уколико су у питању велике корпорације), кандидатима дају могућност да поставе додатна питања, а уколико добијете прилику да их поставите, имајте у виду да она треба да буду смислена и да "гађају" суштину, како би на најбољи могући начин осликала позицију на којој ћете радити, али и пословно окружење, односно културу која се негује у компанији. Која су то питања?

Списак питања није ограничен, можете питати послодавца све што вас занима

Списак питања који је поделила Емили Резкала, наравно, није ограничен, а њена препорука је да кандидати додатно послодавца питају и друге ствари које их интересују. Питања се могу односити и на на који начин послодавац подржава баланс између приватног и пословног живота, колико је отворен за иновације унутар компаније или у којој се мери подржавају флексибилни облици рада. Оно што је важно јесте да се питање постави што је могуће конкретније, како би одговор био јасан и недвосмислен.