Магазин

Повратак бенда "Oasis" - браћа се помирила, следе и концерти

Обожаваоци бенда "Oasis" су се дуго надали да ће њени чланови Ноел и Лијам Галагер оставити по страни несугласице и да ће поново заједно изаћи на сцену и свирати омиљене хитове као што су "Wonderwall" или "Don't Look Back In Anger". Изгледа да ће се то догодити, јер како је најављено, у јулу и августу ће се одржати низ концерата у Великој Британији.
Повратак бенда "Oasis" - браћа се помирила, следе и концертиGetty © Samir Hussein / Contributor

"То је то, ово се дешава", објавио је бенд "Oasis" на Икс мрежи и тако најавио турнеју - бенд ће одржати 14 наступа у Великој Британији и Ирској, укључујући четири концерта у њиховом родном Манчестеру и четири на стадиону Вембли у Лондону.

"Оружје је утихнуло. Звезде су се ускладиле. Велико чекање је завршено. Дођите да видите. Неће бити преноса на телевизији", пише у саопштењу. 

"Oasis" је била једна од најуспешнијих музичких група током деведесетих година, продали су око 75 милиона плоча, свирали су на стадионима широм света. Ипак, браћа Ноел и Лијам Галагер су били "одговорни" за низ успешних албума и хитова, али су вероватно били једнако познати по својом понашању ван сцене и насилним несугласицама.

Лош однос је дефинитивно остао у прошлости

Браћа нису наступали заједно од инцидента иза сцене на једном музичком фестивалу  2009. године. Поновно зближавање се чинило мало веровато, с обзиром да су оба размењивали низ увреде на друштвеним мрежама и у интервјуима, пише Ен-Би-Си-Њуз. Изгледа да је то време сада иза њих - последњих недеља дошло је до дефинитивног побољшања односа и Ноел је похвалио свог брата:

"Када бих ја певао песму, звучало би добро. Када би је он певао, звучала би сјајно... Не могу да певам Cigarettes & Alcohol, Rock'n'Roll Star и све те песме. Немам исти став као он. Мој глас је као пола чаше вискија уторком - у реду је. Лијамов је као 10 текила петком увече".

image