Годишњи хороскоп за 2023. годину - Ован подзнак Ован

У 2023. години не смете се задовољити изборима који нису били ваш први избор, већ истрајати до онога што сте себи наменили. Јупитер ће вас лакше препознати ако будете јасни и са конкретним циљем.

Овновима је најбоље да већ од почетка године улажу највише у себе. Све што захтева дисциплину и суздржавање сада је охрабрено резултатима да своје критеријуме подигнете на виши ниво. То могу бити едукације, тренинзи, промена режима исхране, било какав рад на себи као и одлуке о измештању у ново окружење.

Што се финансија тиче 2023. година вам је наклоњена на следећи начин: лако до кредита, зајмова. Плата повећана ако радите у строгим системима са традицијом, од државних, јавних послова до приватних предузећа са добро разрађеном мрежом више послова. Овнови који имају своје фирме могу у мају имати озбиљно искушење да уђу у посао који је огроман, могуће и преамбициозан. Препорука је да се претходно добро информишете и посаветујете да не бисте погрешили.

Најважнији период за посао су јул и август. У јулу је битан период за оне који мењају посао, дају/добијају отказ; а у августу за оне који добро раде и тада унапређују свој статус и буџет.  

У односу са окружењем, породицом, пријатељима, браћом и сестрама биће потешкоћа, неспоразума, свађа, неслоге. Савет је да у неком тренутку преломите акцијом уместо очекивањем да од других добијете "зелено светло". Ви сте лојални и поштујете договоре, и зато вам је некада јако тешко да ствари урадите по своме. У марту можете бити окружени гласинама, непровереним информацијама па пазите да вас неко не увуче у сплетку.

Младим Овновима ово може бити изазовна година када вас нестрпљење гони ка акцији, осећај досаде и губљења времена вам може бити огроман притисак јер не желите ништа да чекате. Зато слушајте своје инстинкте за неповерење и опасност, посебно преко лета од јула до октобра, када вас и интензивни љубавни догађаји могу прилично занети.

Љубав је иначе слободним Овновима највише наклоњена од 20. маја до октобра,  када се лако можете наћи у страственој вези или опсесивној тежњи ка особи која није лако доступна, што вама само појачава интензитет емоција. Посебно буран период је од 22. јуна до 5. јула и од 3 -12. октобра.

Овнови који су у вези или браку (поготово женског пола) нека буду на опрезу у 2023. години. Може вам се појавити особа која било да сте љубазни или дистанцирани то може протумачити као "давање сигнала" да нешто осећате. Проблеми са "сталкерима", анонимним обожаваоцима, па ће Овновима у необавезним односима бити најтеже да препознају праву причу из које неће пожелети да побегну нешто касније. Зато се могу држати старих, познатих односа као и враћања у старе везе, а да ли ће нешто од тога добити и перспективу знаће тек од новембра.

Тајни непријатељи су и у окружењу међу онима који на вас имају пик, и одмеравају своју снагу са вашом. Зрачићете слободом и јасним идентитетом што ће некима бити трн у оку.

Здравствено, пажњу обратите на правилну исхрану, јер вам апетит нагло расте од пролећа када је могуће и ширење породице због појачане плодности. Сатурнов боравак у Рибама може се одразити на реуматске и неуролошке тегобе попут ишијатикуса, упаљених нерава као и тежине у ногама и проблема са венама.