Неки популарни, неки скупи, а сви - непоуздани: Ови аутомобили једва пређу 160 хиљада километара

Нико не познаје четвороточкаше боље од аутомеханичара - они знају сваку њихову слабу тачку, умеју да процене да ли је аутомобил одржаван или не и да ли ће захтевати неки посебан "третман" приликом коришћења, као и да предвиде које кварове будући власник може да очекује. Стога, њихово мишљење о возилима итекако треба уважити.

Након детаљне анализе великог броја аутомобила и њихових кључних показатеља, аутомеханичари су саставили ранг-листу оних који су исувише осетљиви, а самим тим и доста непоуздани. На списку су се нашла многа звучна имена и модели који су миљеници међу купцима, пренео је портал Бест Лајф Онлајн.

Нисан Верса

Нисан Верса је један од аутомобила који су се показали као врло непоуздани, а проблеми са мењачем дешавају се код готово сваког возила. "Овај аутомобил је доста повољан, али без обзира на то, не треба га куповати. Једноставно је ужасан," наводе стручњаци. Годишње сервисирање овог четвороточкаша може коштати и 400 евра, не рачунајући редовно одржавање.

Мицубиши Мираж

Још једно разочарење јесте Мицубиши Мираж, који се, према речима стручњака, квари нон-стоп. Највећа "бољка" овог модела аутомобила јесте мотор, чији дефекти лако могу изазвати велику главобољу власника. "Даноноћно ћете бити у сервису ако купите овај модел, па ће вас његово поседовање скупо коштати", упозоравају механичари.

Киа Оптима

Још један аутомобил који се лоше показао јесте Киа Оптима, а како је наведено на порталу Бест Лајф Онлајн, овај четвороточкаш тешко да ће моћи да пређе 160.000 километара. "Мотор ће скоро сасвим сигурно пропасти пре него што пређете ову километражу. Невероватно је неквалитетан", оцењују експерти.

Крајслер 300

На нашим путевима се овај модел аутомобила ретко среће, али уколико се одлучите да свог "љубимца" пазарите у иностранству, имајте на уму то да вероватно нећете добро проћи. "Нисам видео много аутомобила ове марке који су успели да пређу 160.000 километара без већих кварова. Годишње одржавање овог возила коштаће вас најмање 550 евра, и то ако имате среће". Прогноза не обећава.

Било који Масерати

Иако Масерати важи за аутомобил премијум категорије (о чему сведочи и његова цена), он уопште није поуздан. Као и остале четвороточкаше са овог списка, и Масерати бије лош глас, а власници ових луксузних аутомобила и аутомеханичари су сложни да мало које возило успе да "догура" до километраже од 160.000 без капиталних улагања.