Прва дама Француске Брижит Макрон ће се појавити у новој сезони серије ''Емили у Паризу''

Прва дама Француске Брижит Макрон појавиће се у серији ''Емили у Паризу'', чија ће нова, четврта сезона бити емитована сутра на стриминг платформи Нетфликс. Она ће у кратком појављивању играти саму себе, а носиће и сопствену одећу, будући да од екипе серије није добила "посебна упутства".

Продуцент Дарен Стар рекао је да прва дама Француске "има велики таленат", а глумица Лили Колинс, која тумачи главну јунакињу Емили, изјавила је да се ова идеја родила пре две године, преноси часопис Ел.

"Идеја (нам је пала на памет) када смо је Дарен и ја срели у Јелисејској палати 2022. године. Она је велики обожаватељ серије и са хумором је прихватила када смо је спомињали у првој сезони'', рекла је Колинс.

То је други пут да Макрон глуми саму себе на екрану, а 2018. се појавила у француској хумористичној серији "Вестиаирес'', пише Гардијан.

Раније ове године објављено је да је у продукцији шестоделни биографска серија од шест епизода под називом ''Брижит, слободна жена''.

Друга половина четврте сезоне Емилy у Паризу биће објављена у четвртак на Нетфликсу.

Од свог лансирања 2020. године, серија је привукла велику публику. Прва половина четврте сезоне имала је скоро 20 милиона прегледа, а серија се константно налази на Нетфликсовој топ 10 листи иако је често била на мети критика због апсурдних прича и идеализованог приказа Париза.

Серија је посебно критикована у Француској због свог стереотипног, "фантастичног" приказа живота у граду светлости, од беретки и уживања у животу, до идеализованих Инстаграм сцена главног града.