Том Круз је одбио хонорар за наступ на затварању Олимпијских игара - тражио само једно

Звезда "Немогуће мисије" и "Топ Гана", познат по извођењу вратоломија које изводи сам, тражио је посебну надокнаду за појављивање на затварању Олимпијских игара у Паризу.

Круз је био узбуђен што ће скакати са стадиона Стад де Франс, како би преузео званичну олимпијску заставу од градоначелнице Лос Анђелеса Карен Бас и олимпијке Симон Бајлс, изјавио је Кејси Васерман, председавајући Олимпијских и Параолимпијских игара у Лос Анђелесу 2028. године.

Затим се попео на свој мотоцикл, возио улицама Париза да би се укрцао у авион у близини Ајфелове куле. Онда се појавио у Лос Анђелесу, у унапред снимљеном сегменту, у којем је падобраном скочио у област близу холивудског знака.

"Схватили смо да морамо да произведемо ТВ емисију од 15 минута уживо, па сам ангажовао онога за кога мислим да је најбоља особа на свету да то уради", рекао је Васерман током недавног разговора за јавност, преноси Си-Ен-Ен.

Према Васерману, Том Круз није тражио новац за овај пројекат - већ је инсистирао да све вратоломије уради сам, да то буде његова "плата".  

Додаје да су имали само око 4 сата да све заврше и нису мислили да ће стићи. "Хтели су само да га снимимо како предаје заставу и то је то. Можда смо могли ухватити и неке друге делове, а остало ће бити само каскадер, помислили смо." Али отприлике пет минута након презентације пројекта, Круз је рекао: "Пристајем, али само ако ја све могу да радим."

"Завршио је снимање филма "Немогућа мисија" у 18 часова у Лондону, па је ушао у авион. Слетео је у Лос Анђелес у 4 сата ујутру и снимио сцену у којој улази у војни авион", присећа се Васерман. "У Лос Анђелесу је снимио два искакања из авиона. Први му се није допао, па је направио други. Затим је ишао хеликоптером од Палмдејла до холивудског знака, што се снимало од 1 до 5, па је хеликоптером отишао назад до аеродрома Бербанк и одлетео назад у Лондон.