Магазин

Без распакивања: Зашто никада не би требало да стављате своју одећу у хотелске ормане

Спремање за одмор је једна од најузбудљивијих ствари које постоје - планирање пута, бирање одеће и паковање торби. Али шта када стигнете на одредиште и дође време да распакујете кофере? Па, тада ствари постају мало компликованије, јер иако многи "трче" да гардеробу ставе у ормаре, стручњаци истичу да ту треба бити посебно опрезан.
Без распакивања: Зашто никада не би требало да стављате своју одећу у хотелске ормане© lifeforstock/freepik

После угодног пута, коначно сте стигли у хотел - соба изгледа одлично, купатило је чисто, тераса као да је спремна да се на њој пије кафа и гледа на море. Неки људи пре било каквог ужитка ипак воле да започну одмор тако што ће послагати гардеробу у ормаре и фиоке. Пре него што се распакујете на дестинацији из снова, прочитајте шта предлажу стручњаци. 

"Ормани у хотелима, заједно са другим хотелским намештајем, имају тенденцију да обезбеде сјајна места за скривање стеница. Иако их у намештају има релативно мање у поређењу са креветом, треба свакако бити опрезан у погледу тога где чувате своју одећу", каже професор Чед Крос.

Са њим је сагласна и докторка Елизабет Пени која наглашава да се "стенице одлично сакривају у пукотинама, укључујући и оне које се налазе у дрвеним полицама и да се тако могу повећати шансе да се бубе увуку у кофер и стигну до вашег дома".

Где је најбезбедније ставити пртљаг у хотелу

Ако орман није добра опција, где би требало да држите своје ствари? Оба стручњака се слажу да је по том питању висина кључна.

"Најбоље место за чување пртљага у хотелу је на површини која није порозна или која иначе не пружа добра места за скривање стеница," саветује Крос. "Тврде или повишене изнад пода обично су најсигурније. То укључује склопиве носаче за пртљаг који су удаљени од спаваће собе, или постављање пртљага у купатилу или на поплочаној површини близу врата". И др Пени се слаже и препоручује да користите "полицу или сталак за пртљаг, који су удаљени од кревета и зидова."

"Неки путници чак стављају своје кофере у купатило, јер је мања вероватноћа да ће се стенице наћи тамо", додаје.

На шта још треба обратити пажњу

Стручњаци саветују да увек прегледате хотелски кревет и околна места и сазнате да ли постоје знакови стеница пре него што се сместите: "Потражите ситне црвенкасто-браон флеке на душеку или чаршавима и проверите шавове и углове душека", саветује др Пени, а пише Рarade.

image