Магазин

Репер Шон "Диди" Комбс ухапшен у Њујорку - оптужен за рекетирање и трговину људима

Амерички репер и хип-хоп могул Шон "Диди" Комбс ухапшен је у Њујорку. Детаљи хапшења и оптужбе још нису откривени за јавност, али у последњих годину дана се репер бори са више оптужби за сексуалне нападе и трговину људима.
Репер Шон "Диди" Комбс ухапшен у Њујорку - оптужен за рекетирање и трговину људима© Tanjug/Invision/AP

Тужилац Јужног округа Њујорка Дејмијан Вилијамс изјавио је да су репера на Менхетну ухапсили федерални агенти и да је отужница још запечаћена, преноси Ројтерс, док Би-Би-Си наводи да је Вилијамс рекао да ће детаљи оптужнице бити откривени у току дана.  

Комбсов адвокат, Марк Агнифило, изјавио је да је његов клијент "невин човек". Хапшење репера уследило је након рација на два његова имања у Лос Анђелесу и Мајамију у марту, у оквиру истраге по оптужби за сексуално насиље.

Музичар је суочен са низом оптужби, од сексуалног напада до злостављања, за шта га је оптужила и бивша партнерка Касандра "Кеси" Вентура. Суочен је и са оптужбом за силовање девојчице, али је све негирао.  

Правни проблеми Комбса почели су прошлог новембра, када је Вентура поднела тужбу против њега. Исте недеље још две жене су поднеле тужбу за злостављање и напад.  

Овог фебруара тужбу је поднео и реперов бивши продуцент Родни Џонс Млађи, који је рекао да је Комбс покушавао да га "натера" да има секс са другим мушкарцима. Комбс је негирао оптужбе, али је месец дана касније извршена рација на његовим имањима. У мају су објављени снимци на којима се види како он напада и туче бившу партнерку Вентуру, што је она и навела у тужби. 

image