Магазин

Туристи направили листу градова у које се никад више не би вратили

Шта је заједничко Фиренци, Даблину, Венецији, Милану, Дубровнику? Сматрају се врхунским дестинацијама за кратак одмор, a известан број људи истиче да су заисте вредне да се пређе пола света како бисте их посетили. Ипак, има и оних који су мишљења да су то најгори градови за посету и тврде да се никада не би вратили тамо.
Туристи направили листу градова у које се никад више не би вратили© Joseph Quam/unsplash

Недавно се на Редиту водила расправа о градовима који су означени као "замкама за туристе", а коментарисало се да су "сенке своје некадашње славе". Тачније, доста је било речи о европским градовима у које се многи не би вратили, зато, у наставку прочитајте које то дестинације нису импресионирали туристе

Братислава, Словачка

Братислава има импресиван мост са осматрачницом која изгледа као НЛО. Ипак, многи корисници Редита нису били одушевљени главним градом Словачке и описују га као "најдосаднији град у којим су икада били" и да су "људи изгледали љуто или депресивно".

Милано, Италија

Иако је Милано центар европске моде, није одговарао многим корисницима поменуте платформе: "Прилично ме разочарао. Не бих се вратио, осим ако треба да дођем до језера", преноси Дејли мејл. 

Венеција, Италија

Град на води је хваљен због своје архитектуре и историје, али се многи жале да је "веома фрустрирајуће кретати се и да храна није тако добра као у другим деловима Италије".

Осло, Норвешка

"Није ништо посебно", пишу корисници Редита о главном граду Норвешке. Иако је генерално било упућено "пуно љубави према Норвешкој" у дискусијама, главни град Осло је био широко непопуларан.

"Велики сам фан Норвешке, али Осло ми је био веома досадан. Нема занимљиве архитектуре, мали је и нема шта ту пуно да се ради. Природа око њега такође није спектакуларна у поређењу са другим деловима Норвешке".

Барселона, Шпанија

Иако је најпосећенија туристичка дестинација у Шпанији, Барселона није за свакога. "Прелеп град и невероватна храна, али препун уличних превараната и стално узнемиравање је упропастило путовање", пишу. Има и оних који су је посетили више пута, али утисак и даље није сјајан: "Дао сам јој две шансе и још увек осећам исто. Прецењена је. Локално становништво такође не жели туристе - не могу да их кривим, све је скупо, а неки туристи су једноставно су претерали".

Базел, Швајцарска

Овај град је оцењен као веома досадан: "Изгледа као сан за пензионере. Мртав после 20 часова, не сме да се пушта музика у стамбеним насељима после 20 или 21 сат. Такође је веома скуп и нема шта да се у њему ради".

Даблин, Ирска

Овим градом нису импресионирани ни туристи, али ни локалци: "Модерни Даблин је сенка своје некадашње славе. Његов шарм је толико разређен због бројних пословних зграда и мултинационалних корпорација да се више не разликује од многих других европских градова", коментаришу о Даблину.

Дубровник, Хрватска

Чувени град није импресионирао многе посетиоце и истицали су да је скуп, досадан и да је храна осредња, као и да је препун туриста са крузера и водича са заставицама.

Атина, Грчка

Атина није вредна дуже посете од викенд-путовања. Они који су је посетили кажу да је "прљаво, вруће, да је гужва и да је све прескупо". Наглашавају да има само неколико занимљивих места која се могу видети за пар дана.

Андора ла Веља, Андора

Главни град једне од најмањих земаља у Европи није успео да остави бар солидан утисак, те је било оваквих коментара: "Можда најдосадније место на којем сам икада био, а био сам на неким заиста досадним местима".

Фиренца, Италија

Опште је мишљење да је Фиренца једна од најбољих културних дестинација у Европи. Али то ништа није значило за одређене кориснике Редита који су коментарисали да је "Понте Векио најпрецењенија туристичка замка у Европи", а и наглашавају да је "статуа Давида вредна пажње на пет минута ако стварно желите да се задржите".

Брисел, Белгија

Главни град Белгије није баш омиљено место јер је "пун смећа, има доста радова на улицама и пуно превараната".

image