Магазин

У кинеском зоолошком врту се појавиле необичне панде: Посетиоци бесни јер су преварени

Зоолошки врт Шанвеи у покрајини Гуандонг годинама је уживао поверење посетилаца, који су у њега долазили како би се дивили великом броју његових становника. Ипак, једна превара пољуљала је стечено поверење, а врт се нашао на стубу срама.
У кинеском зоолошком врту се појавиле необичне панде: Посетиоци бесни јер су преварени© Youtube / TODAY

Већ данима свим друштвеним мрежама круже снимци које су направили посетиоци зоолошког врта у Кини, на којима панде изгледају врло необично. И не само да тако изгледају, већ се и веома чудно понашају. Слична ситуација се већ у Кини догодила, и то не тако давно, када су посетиоци изнели оптужбе да су медведи који су у кавезима заправо костимирани људи.

Превара века: Јесте панда - није панда

Превара са пандама откривена је потпуно случајно, када су несрећне животиње, затворене у ограђеном простору зоолошког врта, одједном почеле да дахћу од врућине попут паса, а на крају чак и залајале. Видео снимак са овим призором муњевитом брзином је доспео на Јутјбу платформу, а убрзо се испоставило да су у питању и заиста пси расе чау-чау, који су офарбани тако да имају шаре које су карактеристичне за панде - црне колутове око очију, уши и шапе.

@thesun The visitor to the zoo in China demanded their money back when two 'pandas' in an enclosure bizarrely began barking #news#viraltiktok#viral_video#funnyvideo#hilarious#pet#dog#animal#zoo#crazymoments♬ original sound - The Sun

Зоолошки врт негира да је по среди превара: "Никада нисмо рекли да су ово панде"

Посебно је занимљива реакција представника за односе са јавношћу овог зоолошког врта, који су у глас негирали да је по среди било каква превара. Штавише, они су кривицу свалили на посетиоце, навевши да су они сами закључили да су у питању панде. "То су пси-панде и они су у ограђеном простору јер немамо праве представнике ове врсте које бисмо могли показати посетиоцима", бранили су се представници зоо-врта. "Никада нисмо рекли да су у ограђеном простору праве панде", додали су они и само још више разбеснели посетиоце.

Посетиоци бесни и траже новац за улазнице назад

Након што су открили скандалозну превару, гости овог зоолошког врта који је, како је наведено, "дом за ретке и егзотичне животиње", затражили су новац који су дали за улазнице назад. Међутим, нису га добили. Барем не за сада. Због оваквог начина пословања, врт се нашао на стубу срама и стекао веома лошу репутацију. Љубитељи животиња оштро су осудили нехуман однос према псима, а неки чак и затражили најстрожије казне због окрутности коју ове животиње свакодневно проживљавају.

image