Мачка превалила пут од скоро 1.500 километара како би се вратила кући

Мачка која се почетком јуна изгубила у Националном парку Јелоустоун пронађена је на путу ка кући два месеца касније, након што је превалила чак скоро 1.500 километара од Вајоминга до Калифорније.

Мачка по имену Рејнбоу, што у преводу са енглеског језика значи "дуга", изгубила се чим је са својим власницима 4. јуна стигла на одредиште свог првог путовања у природу. Потрага за њом трајала је пуна четири дана, али безуспешно. Након тога власници су напустили Јелоустоун и кренули даље, пренео је Асошиејтед Прес.

Знакови крај пута: Дуга власницима изгубљене мачке дала наду да ће се она вратити

"Кад смо у повратку у Салинас, град у коме живимо, улазили у пустињу Невада, одједном сам угледала дуплу дугу. Фотографисала сам је и помислила да је то знак да ће са нашом мачком све бити у реду", присећа се власница мачке Сузан Ангвијано.

И заиста, два месеца касније, у августу, Ангвијанови су добили поруку од компаније која производи микрочипове да се њихова мачка налази у локалном Друштву за превенцију суровог понашања према животињама (СПЦА) у Розвилу, у Калифорнији.

Мачка је прешла скоро 1.500 километара

Овај град удаљен је готово 1.500 километара од Јелоустоуна у коме се Рејнбоу изгубила, а само 322 километра од њихове куће у Салинасу. Жена која је прва видела мачку како тумара улицама Розвила хранила ју је и појила све док је 3. августа није ухватила и одвела у локални СПЦА. Већ сутрадан, Ангвијанови су се запутили да преузму своју љубимицу.

"Верујем да је пут прешла углавном пешице. Шапе су јој у ранама. Изгубила је 40 одсто телесне тежине, што је око два и по килограма", рекла је Сузана Ангвијано. Власници и даље не знају како је њихова мачка Рејнбоу уопште стигла до Розвила, али верују да је покушала да се врати кући. "Сада ћемо поред микрочипа који има морати да јој ставимо и геолокатор", додали су власници.