Како су телефони постали највећи проблем у теретани

Уколико вежбате у теретани, приметили сте да је телефон постао незаобилазан - бележе се покрети, снимају се серије, а потенцијално и ви можете бити ухваћени у том процесу. Људима није баш пријатно да их неко сними, јер не само што их омета, такође нису сигурни где ће садржај на крају завршити.

Једина слободна трака за трчање у теретани је поред особе која се снима телефоном - не знате да ли је за лајв, Тикток или објаву на Инстаграму. Размишљате да ће вас вероватно ухватити на снимку и да то није нешто што желите. Јасно је да смо сви отишли предалеко - од брзог селфија у огледалу пре вежби, сада смо у ери пуног стриминга, а тренутно делује као да је све без правила.

Иако снимање или фотографисање у теретанама није толико "неконтролисано", на пример, одређене теретане у Великој Британији имају правило које захтева дозволу пре снимања видео снимака или фотографија. Такође забрањују објављивање било чега што би могло довести до идентификације другог члана. Ипак, претпоставља се да већина људи не чита ситна слова док се пријављује за нову теретану.

Многи мисле да у теретана треба забранити камере и телефоне 

Неки немају ништа против снимања, али се многи осећају напето и једноставно им није пријатно. Статистика каже да 23 одсто људи избегава јавне тренинге из страха да ће бити снимљени и објављени на друштвеним мрежама. Скоро 10 одсто испитаника које је спровела компанија Velotric је било фотографисано или снимано без пристанка док су вежбали, а 46 осећало се осећало непријатно због тог догађаја. Као резултат, 49 одсто учесника је изјавило да би теретане требало да забране камере и паметне телефоне како би ублажили те бриге.

Новинарка портала Independent, разговарала је са људима у свом окружењу у вези ове теме и многи су свесни проблема: "Особа ми је замерила у теретани јер сам му ушао у кадар", каже Том Бурлет, шеф маркетинга у једној компанији. Многи подржавају забрану телефона у замену за мирнији тренинг, док инструктори предлажу да се ограничи употреба уређаја.

Које је решење

Јасно је да не постоји једноставно решење. Можда ћемо у будућности бирати чланарину у теретани на основу политике снимања, а не на основу опреме коју нуде, и тако ћемо пронаћи још више начина да поделимо друштво. За сада, изгледа да ће многи остати на својој простирци код куће, јер желе да подигну ниво ендорфина, а не да постану несвесни статиста у нечијем филму.