Песто, дебељушкасто младунче пингвина, привукао стотине посетилаца у Мелбурн, па и Кејти Пери

Песто, огромно младунче краљевског пингвина, привукао је стотине посетилаца у аустралијски акваријум, а сада може да се похвали и да му је певачица Кејти Пери једна од највећих обожаватељки.

Америчка звезда, која је у суботу у Мелбурну наступила на Великом финалу аустралијске фудбалске лиге, рекла је за Канал седам да је желела да "пољуби Песта", преноси Ројтерс.

Чоколадно-смеђ и пуфнаст, Песто је деветомесечно младунче краљевског пингвина које тежи 23,5 килограма, што је двоструко више од укупне тежине његових родитеља.

Он је такође највеће младунче коју је акваријум у Мелбурну "Си Лајф" икада видео, због чега је привукао посетиоце из целог света, рекла је Михаела Смејл, која брине о Песту откако се излегао.

Већина Пестове тежине долази од смеђег паперја које младунце пингвина греје током зиме. Касније ће изгубити на тежини како буде развијао перје одраслих пингвина.

Као и сви краљевски пингвини, Песто је сексуално диморфан, што значи да нема спољашње видљиве особине које га разликују од женских пингвина.
Догађај откривања пола раније овог месеца био је приказан на друштвеним мрежама, а многи његови видео снимци на платформи ТикТок прикупили су више од милион лајкова.
"Дуго смо чекали да сазнамо Пестов пол и обрадовали смо се када смо сазнали да је дечак, јер су наши последњи краљевски пингвини који су се излегли били женке", рекла је Смејл за Ројтерс.