Магазин

Фифти сент снима документарац о Пи Дидију: "Упозоравао сам, нисте ми веровали"

Репер Фифти сент, један од највећих критичара Шона Комбса (Пи Дидија), најавио је да ради на документарној серији о правним проблемима контроверзног хип-хоп могула који је оптужен за сексуално злостављање, рекет и трговину људима.
Фифти сент снима документарац о Пи Дидију: "Упозоравао сам, нисте ми веровали"Getty © John Nacion / Contributor

"Говорио сам вам све време о овим чудним стварима, ја не идем на никакве рuffy журке. Нисте ми веровали, али кладио бих се да ми сада верујете" - овако се огласио репер и глумац Кертис Џејмс Џексон Трећи, познатији као Фифти сент, на друштвеним мрежама и потврдио свој документарни пројекат о Дидију који ће бити на Нетфликсу. 

Александрија Стејплтон режира пројекат, који је тренутно у продукцији, наводи Варајети.

"Ово је прича са значајним утицајем. То је сложен наратив који се протеже деценијама, а не само у до сада виђеним насловима или клиповима. Остајемо непоколебљиви у нашој посвећености да дамо глас онима без гласа и да представимо аутентичне и нијансиране перспективе. Иако су оптужбе узнемирујуће, позивамо све да упамте да прича Шона Комбса није цела прича о хип хопу и тој култури. Желимо да осигурамо да појединачне акције не засењују шири допринос културе", рекли су Стејплтон и Фифти сент у заједничкој изјави.

Фифти сент је први пут најавио своје планове за документарну серију у мају, што су неки у почетку сумњали да ће бити заиста, с обзиром на његову историју "троловања" Комбса на друштвеним мрежама.

Већ дуго имају заоштрен однос

Фифти сент је 2006. објавио песму The Bomb, која је садржала звуке пуцњаве и његову тврдњу да Комбс зна ко је убио Кристофера Воласа, репера познатог као The Notorious B.I.G., који је био и Комбсов штићеник и најбољи пријатељ.

Волас је убијен у Лос Анђелесу у марту 1997. године док је са својом екипом, укључујући Комбса, путовао у каравану возила. Комбс је био у другом возилу у тренутку када је Волас упуцан. Нико никада није оптужен за то убиство.

Такође Фифти сент је реповао: "Претпостављам да ово значи да нећу бити позван на White Parties", осврћући се на Дидијеве забаве.

Фифти цент је такође рекао да верује да је Комбс повезан са убиством репера Тупака Шакура 1996. године.

Диди је такве оптужбе назвао "бесмислицом" у интервјуу из 2016. године. Прети му доживотна затворска казна ако буде осуђен по оптужници за удруживање ради рекетирања, трговину људима ради сексуалне експлоатације и превоз ради проституције. Он се изјаснио да није крив, пише Си-Ен-Ен.

Такође, подаци говоре да је музика Пи Дидија забележила пораст стримовања од 18,3 одсто током недеље хапшења. 

Хапшење је уследио након десет месеци у којима су кружиле гласине, изводиле полицијске рације и гомилале оптужбе о сексуалном злостављању које се дешавало у окружењу и присуству репера. 

'Комс је деценијама физички и сексуално злостављао жртве. Користио је огромне ресурсе своје компаније да би олакшао своје злостављање и прикрио своје злочине. Једноставно речено, он је серијски злостављач", рекла је помоћница америчког тужиоца Емили Џонсон пред судом.

Пи Диди је тренутно у притвору, након што му је други пут одбијена кауција од 50 милиона долара.

image