"Више ме није било": Ал Паћино открива како је замало преминуо од ковида

Чувени глумац је открио да је скоро умро од ковида пре четири године, када је привремено изгубио пулс. Објаснио је да је ово искуство имало "метафизички" утицај на њега.

Уочи објављивања својих мемоара, глумац је у једном од интервјуа за медије описао како се налазио у својој кући 2020. године, када му је одједном позлило. "Осећао сам се лоше, необично лоше. Затим сам добио грозницу, дехидрирао сам и све то... Замолио сам некога да ми нађе медицинску сестру да ме рехидрира", рекао је Паћино.

"Седео сам у својој кући, и више ме није било. Само тако. Нисам имао пулс. За неколико минута била је хитна помоћ испред моје куће. Било је око шест болничара у дневној соби, а ту су била и двојица доктора, обучени у одела која су изгледала као да су из свемира или нешто слично. Било је прилично шокантно отворити очи и видети то. Сви су били око мене, говорили су: 'Вратио се. Овде је.'," преноси "Гардијан".

На питање да ли је ово искуство имало неке метафизичке од‌јеке, глумац је одговорио потврдно.

"Заправо јесте. Нисам видео бело светло или нешто слично - нема ничега тамо. Као што Хамлет каже, 'Бити или не бити'; 'Неоткривена земља из које се ни један путник не враћа.' А затим изговара две речи: 'Нема више.. Нестао си. Никада о томе нисам размишљао у животу. Али знате какви су глумци: Добро звучи ако кажем да сам једном умро."

Међутим, када је упитан да ли је кратак сусрет са смрћу променио начин на који живи, глумац је рекао "Не, никако". Паћино је додао да се кроз године његов поглед на смрт променио. "То је једноставно тако. Само ће да дође, као што много ствари једноставно дође."

Мемоари "Sonny Boy" покривају детињство легендарног глумца у Њујорку, његово одрастање уз "жестоко нежну али ментално нестабилну мајку и њене родитеље", његове пријатеље у Бронксу, као и године које је провео похађајући чувену њујоршку Школу за извођачке уметности.