Макрон: "Желим да се 'Емили у Паризу' врати у Париз! 'Емили у Паризу' у Риму нема смисла

"Жестоко ћемо се борити да се врати", рекао је председник Француске, када је за јавност "обећао" да ће учинити све што може да би се главна јунакиња Нетфликсове серије вратила у Париз, уместо да остане у Риму, где се због посла преселила у новој сезони.

"Тражићемо од њих да остане у Паризу! 'Емили у Паризу' у Риму нема смисла", рекао је Макрон за магазин "Варајети", објашњавајући како није задовољан што се главна јунакиња Емили, коју тумачи глумица Лили Колинс, преселила у Рим, уместо да остане у француској престоници.

Успех серије, који је узео маха након што је почела да се емитује 2020. године, био је толики да је Макронова супруга Брижит играла улогу у прошлој сезони.

"Био сам супер поносан, а она је била веома срећна што је то урадила. То је било на само неколико минута, али мислим да је то био веома добар тренутак за њу", рекао је Макрон поводом глуме своје супруге. Додао је да сматра да је "Емили у Паризу" добра за репутацију Француске и да је серија једна позитивна ствар, која земљу чини атрактивном.

Када је упитан да ли би се и он појавио у једној од епизода, одговорио је да "није довољно привлачан као Брижит".

"Емили у Паризу" је серија коју већ годинама прати огроман број људи, захваљујући идеализованом и романтизованом верзијом живота у Паризу. Упечатљива мода и "савршене" улице града су привукле не само обожаваоце, већ и бројне критике. Многи француски медији су замерили што серија приказује град у "лажно гламурозном светлу", али упркос томе, постала је светски хит и увек се налазила на листи топ 10 серијала на Нетфликсу. 

"То је серија пуна стереотипа, а ипак не можемо да се натерамо да је потпуно мрзимо", рекао је француски културни магазин "Телерама" када је емисија први пут емитована, преноси "Гардијан".

Што се тиче Емилиног преласка у Рим, разлог је једноставан:"Емили постаје веома удобно у Паризу. Хтео сам да је бацим у неке непознате воде," рекао је за јавност творац серије Дарен Стар.