Градоначелник Рима одговорио Макрону због серије "Емили у Паризу": "Емили је добро у Риму!"

"Драги Емануеле Макрон, не брини - Емили се врло добро осећа у Риму!", поручио је Макрону градоначелник Рима Роберто Гуалтијери, након што је председник Француске рекао да ће се "жестоко борити" да се главна јунакиња серије "Емили у Паризу" врати у Париз, уместо да остане у Риму, где се преселила у последњој сезони.

Градоначелник Рима је додао да се "срце не може контролисати", и да треба пустити Емили да изабере. У четвртој сезони серије Американка Емили Купер, коју игра глумица Лили Колинс, преселила се из Париза у Рим због посла. Макрон је у шали за магазин "Варајети" поручио да ће се борити да обезбеди да се главна јунакиња Нетфликсове хит серије "Емили у Паризу" врати у француску престоницу након боравка у Риму.

"Жестоко ћемо се борити (да се врати). И тражићемо од њих да остану у Паризу! 'Емили у Паризу' у Риму нема смисла", рекао је Макрон. Према његовом мишљењу, ова серија је донела велики успех Паризу и читавој земљи, а његова супруга Брижит толико заљубљена у серију да се чак појавила у једној епизоди због чега је Макрон, како сам каже, "био веома поносан".

У интервјуу за римско издање магазина "Холивуд рипортер", градоначелник Рима је упозорио француског председника да се не меша у продукцијске планове Нетфликса. Гуалтијери је додао да је о Макроновим коментарима разговарао и са градоначелницом Париза Ан Идалго, и да су се обоје смејали томе. "Ми видимо да се Емили сели у Рим, што је потврда да наш град постаје све важнији, и сасвим смо опуштени због одлука продукције Нетфликса. Они знају шта раде", поручио је Гуалтијери, додајући да би и Макрон требало само да се опусти.

Градоначелник је рекао и да претпоставља да постојe нака хитнија питања за француског председника, наводећи ратове који се тренутно воде у свету, ураган који је погодио Америку а који је повезан са климатским променама, као и неколико других државних питања у Европи, а која су важнија од Емили, преноси "Холивуд рипортер".