Магазин

Премијерно приказивање најновијих руских филмова у Београду

За љубитеље руског филма организоване су отворене пројекције, под покровитељством Министарства културе Руске Федерације и "Руског центра за науку и културу" ("Руски дом" ). На програму су најновија остварења руске кинематографије, а сви филмови су титловани на српски језик.
Премијерно приказивање најновијих руских филмова у Београду© pixabay/EvgeniT

У периоду од 15. до 17. децембра, у Београду, ("Руски дом") и Новом Саду (Културни центар Новог Сада) биће премијерно приказани најновији руски филмови. 

"Срце тајге"

Екранизација истоименог бестселера руског писца и сценаристе Алексеја Иванова. У суровој пермској тајги, долази до сукоба добро наоружане војске московске Русије и ратоборних уралских народа, православних аскетских мисионара и злих шамана. У средишту сукоба две цивилизације је прича о пермском кнезу Михајлу Јермолајевичу, који се заљубљује у прелепу злу вилу Тичерт. 

Пројекцији у "Руском дому" присуствоваће редитељ филма "Срце тајге" Антон Мегердичев и глумица Јелена Панова, која у филму тумачи једну од главних улога. Они ће том приликом представити филм публици.

Четвртак, 15. децембар, 19 часова у великој сали "Руског дома". 

 

"Суворов. Велико путовање", анимирани филм  

Филм је инспирисан историјским догађајима, а најмлађе очекује узбудљива прича о младићу који под командом одважног руског војсковође Александра Суворова, постаје учесник чувене битке у швајцарским Алпима. Ово је ново анимирано остварење филмског студија "Сојузмултфилм", снимљено након 20 година. 

Субота, 17. децембар, 13 часова у великој сали "Руског дома".

 

"Сребрне клизаљке"

Санкт Петербург на Божић 1899. године, реке и канали оковани ледом. Филм прати судбински сусрет Матвеја и Алисе, који припадају различитим световима. Матвеј је син фењерџије, а једино богатство које има је пар наслеђених посребрених клизаљки, док је Алиса ћерка утицајног аристократе, заокупљена науком. Обоје имају тешку животну причу, али њихов судбоносан сусрет води их путем остварења заједничког сна.

Субота, 17. децембар, 13.30 часова у Културном центру Новог Сада.

Сви филмови су титловани на српски језик.

image
VV inauguration
banner