Магазин

Шта се догодило пре пада Лијама Пејна са балкона хотела: Сумњиве околности смрти, каже тужилац

Аргентински тужиоци данас су изјавили да су околности смрти британског певача и бившег члана бенда "One Direction" Лијама Пејна, након пада са трећег спрата хотела, ''сумњиве'' зато што постоји могућност да је музичар био под утицајем наркотика и алкохола.
Шта се догодило пре пада Лијама Пејна са балкона хотела: Сумњиве околности смрти, каже тужилац© Tanjug/via AP/ Vianney Le Caer

Полиција Буенос Ајреса саопштила је да је затекла Пејнову хотелску собу "у потпуном нереду" а да су "разни предмети поломљени", преноси агенција АП.

Пронашли су пакете клоназепама, депресора централног нервног система, и енергетске суплементе, као и друге лекове у хотелској соби.

Форензички тимови су известили да су флаша вискија, упаљач и мобилни телефон нађени у унутрашњем дворишту где је пронађено и Пејново тело.

Канцеларија аргентинског јавног тужиоца саопштила је да је обдукција показала унутрашње крварење и 25 трауматских повреда по целом Пејновом телу, укључујући лобању, удове и стомак, у складу са падом. Речено је да су те повреде биле довољне да проузрокују Пејнову смрт.

Нема назнака да је трећа страна умешана, али су тужиоци описали Пејнов случај као "сумњив", наводећи вероватноћу да је узимао алкохол и дрогу.

Недостатак одбрамбених повреда на Пејновим рукама указује на то да "није заузео рефлексивно држање да би се заштитио и да је могао пасти у стање полу или потпуне несвести", рекао је јавни тужилац.

Како се додаје у саопштењу, докази прикупљени са лица места показују да је Пејн "пролазио кроз некакву епизоду злоупотребе супстанци", као и да је највероватније био сам у просторији.

Медицински истражитељи су навели да су Пејнов узрок смрти биле "вишеструке трауме" и "унутрашње и спољашње крварење" и затражили токсиколошке тестове.
Власти су саопштиле да су узеле изјаве од троје запослених у хотелу и две жене које су посетиле Пејна у његовој хотелској соби неколико сати пре пада у покушају да реконструишу Пејнове последње тренутке.

Аргентинска полиција је претходно саопштила да је Пејн "скочио са балкона своје собе", не објашњавајући како су дошли до тог закључка нити да ли је скок био намеран.

Певач је премино у среду у 17 часова по локалном времену, а полиција истражује околности пада, наводи се у саопштењу. Пејново тело полиција је пронашла у дворишту након што су се одазвали на позив да се у хотелу налази "агресиван мушкарац који би могао да буде под утицајем психоактивних супстанци", преноси Скај њуз.

Менаџер хотела је рекао да је чуо гласну буку иза хотела, а када је полиција стигла, установила је да је мушкарац пао преко балкона у својој соби, наводи се у саопштењу, преноси Гардијан.

Како наводи Би-Би-Си, певач је само неколико сати пре смрти објавио слику на Снепчету уз опис: Прелеп дан у Аргентини.

Након објаве вести о смрти Лијама Пејна, обожаваоци су почели да се окупљају испред хотела у Буенос Ајресу, а пошту му одају и фанови широм света путем друштвених мрежа.

Лијам Пејн је рођен у енглеском граду Вулверхемптону 1993. године, а музичку каријеру је започео у британском талент-шоу програму Икс фактор када је оформљена група "One Direction".

Бенд, који су осим њега чинили Хари Стајлс, Нијал Хоран, Луис Томлинсон и Зејн Малик, за време активног периода од 2010. до 2016. године је доживео популарност широм света и био један од најпознатијих поп бендова млађе генерације.

Након паузе коју су прогласили 2016. године, чланови бенда отпочели су соло каријере.

Лијам Пејн је у наставку каријере објавио један студијски албум, два мини-албума, 14 синглова и девет видео-спотова.

Неколико година је био у вези са британском певачицом Шерил Кол са којом је 2017. године добио сина.

image