Обожаваоци бенда One Direction не иду на посао "да би туговали" и желе дан жалости због Лијама Пејна

Вест да је британски музичар преминуо су неки много теже поднели него очекивано - толико да многи љубитељи бенда One Direction не желе да иду на посао и чак одлазе на боловање, да би се "опоравили од шока" и "издвојили време за процес туговања".

Верни обожаваоци бој бенда One Direction из целог света су на друштвеним мрежама поделили колико их је вест потресла, да им је њихова музика обележила детињство, те да су им чланови овог бенда увек били драги, чак и након распада групе 2016. године. Изгледа да је неке од њих ова трагедија посебно узнемирила, толико да нису способни да функционишу и оду на посао. 

"Лијам Пејн је умро, а од мене се сада очекује да идем на посао???", пишу корисници на платформи Икс. "Моје ментално стање неће бити боље сутрадан, мислим да нећу моћи да идем на посао", "Ни ја! Цео дан размишљам да отворим боловање", рекли су други корисници. 

Неки пишу да је одлазак члана Зејна Малика из групе 2015. године имао толики утицај на њих да тада нису могли да иду у школу, а сада, након смрти Лијама, не желе да иду на посао.

"Прескочила сам један дан у школи када је Зејн отишао из бенда, а сада не могу правилно да тугујем за Лијамом, јер морам да идем на посао. Не могу да верујем," написала је једна корисница.

"Не знам шта да радим, рећи ћу да сам болестан и нећу ићи на посао сутра," пише још један корисник на платформи Икс.

Ипак, не сматра свако да смрт певача заслужује ову врсту реакције. Други корисници друштвених мрежа, претежно припадници старијих генерација који нису одрасли уз бенд One Direction, сматрају да није прихватљиво остајати код куће само зато што је позната личност преминула. 

"Разумем, ово је трагедија. Али то није неко кога познајеш, са киме си разговарао... Неодлазак на посао ми је превише", пишу људи на мрежама. 

"Смрт је дубоко емоционална и страшна ствар. Али када не познајете особу или немате лични однос са њом, нешто са вама је заиста пошло наопако када ова врста туге завлада. То није прикладно и то је знак да особа нема контролу над собом или својим емоцијама. У ствари, то је заправо непоштовање према покојниковој породици и правим пријатељима који тугују," додају други. 

Неки сматрају да је ово само изговор млађих генерација да не иду на посао.

"Људи нису ово радили ни када је Елвис умро! Као послодавац, мислим да ово не бих прихватио", "Ако сте довољно стари да имате посао, онда ово није разлог да не одете на посао," кажу други.

Лијам Пејн, бивши члан бој бенда One Direction, преминуо је у 31. години, након што је пао са трећег спрата хотела у Буенос Ајресу у среду. Медицински истражитељи су навели да су Пејнов узрок смрти биле "вишеструке трауме" и "унутрашње и спољашње крварење", а полиција истражује околности пада. 

Бројне колеге, породица и пријатељи су поделили своје опроштајне поруке на друштвеним мрежама.