"Ја сам докторка и ових 5 намирница никад не бих јела " - међу њима и један цитрус

"Пре бих била гладна, него да једем храну која је била на пикнику - ризик је једноставно велик", истиче др Џесика Кис која такође не би јела ни храну која је вештачки обојена, али ни један цитрус који иначе важи за здраву намирницу.

И доктори имају своја правила у домену исхране и неких ствари се строго придржавају када је у питању одређена храна.  "Ових пет намирница које никада не бих јела", каже је др Џесика Кис из Калифорније, специјализована за породичну медицину, на почетку свог ТикТок видеа. Разлог зашто она не би конзумирала нека јела је оправдан - представљају озбиљну претњу по здравље. Почевши од броја један, докторка наводи да никада не би јела пиринач који је поново загрејан и назвала га је "једнократним јелом":

"Врста бактерије B. cereus појављује се када кувани пиринач оставите неко време на собној температури, а затим се посебно реактивира ако га не подгрејете како треба, појашњава.

Ова бактерија може да изазове тровање храном па и смртни исход, како сматрају стручњаци са Кливленд клинике, пише Дејли мејл.

Следећа на листи је преостала храна са пикника.

"Радије бих била гладна него да једем храну која је била напољу. Ризик је велик. Видела сам да се то често дешава, посебно после празника - хитне службе су преплављене људима који су болесни, јер су се отровали храном", објаснила је.

На списку се нашла и храна која је вештачки обојена, јер "једноставно није добро за цео систем". Не би конзумирала ни храну из улубљене конзерве, због страха од ботулизма. Ова ретка болест је прилично опасна по живот, а узрокована је ботулинум токсином, који се може појавити у храни која је "непрописно конзервирана" или ферментисана, наводи Центар за контролу и превенцију болести.

Коначно, последња ствар коју је признала да никада не би јела је намирница које је дефинитивно све изненадила, а то је грејпфрут. Разлог је тај, што много лекова има интеракцију са грејпфрутом, па ако користимо одређене медикаменте требало би да проверимо да ли можемо да једемо овај цитрус.