Он је снажна личност и може бити веома гласан и груб судећи према ријалитијима у којима је учествовао. Али, шеф Гордон Ремзи је ипак више од бучне телевизијске звезде, он није само власник бојних угоститељских објеката, него су његови ресторани достигли невероватних 17 Мишелинових звезда.
Веома импресивна цифра доказује да је врхунски мајстор свог заната, те су све његове сугестије и савети увек добро прихваћени, а недавно је одговорио на питање шта треба избегавати када вечерамо напољу, у ресторанима. Тачније, открио је да он обично пропушта супу дана, наговештавајући да би то могао бити само трик из кухиње да се искористе остаци или непродате ствари из претходних дана.
"Питајте која је јучерашња супа дана била пре него што се одлучите за данашњи специјалитет. Могуће је да је то сада супа месеца", рекао је. Ремзи такође препоручује да искористимо знање конобара како бисмо открили најбоља јела у понуди: "Иако зависи од самог ресторана, келнери обично пробају већину јела на менију и могу вам дати увид у оно што је кувар додао и које намирнице долази од локалног становништвa", каже за Town and Country.
На шта још треба обратити пажњу
Осим тога, прослављени кувар је истакао уобичајене знакове за узбуну у ресторанима, сугеришући опрез према објектима који у својим описима показују претеранo хвалисање са изразима као што су "најбољи на свету", "познати" или "најбољи у земљи", преноси Мирор.
Наглашава да гости у ресторанима буду опрезни са несразмерно великим бројем специјалитета на менију, јер они можда нису оно за шта се представљају.
Ко је Гордон Ремзи
Чувени шеф је рођен у Шкотској и иако му је намера била да постане фудбалер, повреда га је спречила у томе. Уместо спортске каријере, искуства је стицао у кухињи, а један од његових ментора је био чувени Марко Пјер Вајт.
Гордон је током своје каријере заслужан за 17 Мишелинових звезда, али тренутно држи 7 звезда у својим ресторанима. Његов најпознатији ресторан, Restaurant Gordon Ramsay у Лондону, носи престижне три Мишелинове звезде од 2001. године без прекида и то је огромно постигнуће у свету гастрономије.
Ремзијева телевизијска појава је веома упечатљива и дефинисана је ватреним темпераментом, агресивним понашањем, стриктним држањем и честом употребом псовки, док даје грубе и критичке коментаре.