Количина припремљене хране довољна је за 4-6 особа.
Припрема састојака - 10 минута.
Време кувања - 25 минута.
За ово јело припремите:
1 кашику уља,
2 ситно исецкани лук,
2 зелене паприке, очишћене од семенки, исечене на веће комаде,
1 црвена паприка, очишћена од семенки и исечена на мање комадиће,
3 веће стабљике лимунове траве,
6 махуна кардамона,
3 кашике кари пасте,
1 кашика семенки слачице,
1 већи комад бундеве, очишћен и исечен на комаде,
400 милилитара кокосовог млека,
400 грама куваних леблебија,
2 лимете,
2 шаке листа нане.
Начин припреме:
У великом тигању, на средњој температури, пропржите лук. Након 5 минута додајте паприке, лимунову траву, кардамон, кари пасту и семенке слачице.
Изблендајте бундеву, па јој додајте кокосово млеко. Све сједините у тигању и благо мешајте до врења. Додајте леблебије и наставите да кувате још 15 минута, све док бундева не омекша. Исцедите 1 лимету у јело.
Декоришите јело танким кришкама лимете и листовима нане.
Пријатно!