Бундева са леблебијама

Уврстите бундеву на вашу трпезу током тмурних зимских дана, јер ово укусно и здраво поврће "греје душу".

Количина припремљене хране довољна је за 4-6 особа.

Припрема састојака - 10 минута.

Време кувања - 25 минута.

За ово јело припремите:

1 кашику уља,

2 ситно исецкани лук,

2 зелене паприке, очишћене од семенки, исечене на веће комаде,

1 црвена паприка, очишћена од семенки и исечена на мање комадиће,

3 веће стабљике лимунове траве,

6 махуна кардамона,

3 кашике кари пасте,

1 кашика семенки слачице,

1 већи комад бундеве, очишћен и исечен на комаде,

400 милилитара кокосовог млека,

400 грама куваних леблебија,

2 лимете,

2 шаке листа нане.

Начин припреме:

У великом тигању, на средњој температури, пропржите лук. Након 5 минута додајте паприке, лимунову траву, кардамон, кари пасту и семенке слачице.

Изблендајте бундеву, па јој додајте кокосово млеко. Све сједините у тигању и благо мешајте до врења. Додајте леблебије и наставите да кувате још 15 минута, све док бундева не омекша. Исцедите 1 лимету у јело.

Декоришите јело танким кришкама лимете и листовима нане.

Пријатно!