Магазин

''Викенд'' оборио рекорд слушаности - на врху музичке платформе ''Спотифај''

Музичар је званично оборио рекорд хитом ''Блајндинг Лајтс" (Blinding Lights)'' који је доспео на врх слушаности у историји платформе – пуштена је преко 3,335 милијарде пута и број наставља да расте
''Викенд'' оборио рекорд слушаности - на врху музичке платформе ''Спотифај''Getty © Rich Fury

Интернационална музичка платформа ''Спотифај'' је објавила да је канадски музичар ''Викенд'' (The Weeknd, право име Абел Тесфеј) постигао рекорд својом песмом ''Блајндинг Лајтс''. Песма се месецима могла чути на радио станицама и налазила се скоро целе две године на светској топ-листи хитова.

Песма је објављена у новембру 2019. године, убрзо затим је постала део албума који је постављен неколико месеци касније. Многи сматрају да огромни успех песме има везе са пандемијом – весели и носталгичан звук је многима био спас од монотоније карантина.

Ипак, у стилу целе дискографије уметника, чак и енергична песма попут ове има суморан текст. Извођач је објаснио значење песме убрзо након што је официјални видео постављен на интеренет: ''Песма описује осећај када јако желите некога да видите, али сте под дејством алкохола и улична светла вас дословно заслепљују. Ипак, ништа вас не може зауставити од састајања са том особом, јер, превише сте усамљени. Не промовишем вожњу након пића, али то је мрачна тема песме.''

Претходно је на врху била хит песма Ед Ширана (''Shape Of You''). Ово су једине нумере које су прешле цифру од три милијарде слушања у свету.

Осим објаве вести на Инстаграму, ''Викенд'' није дао званичан коментар на овај успех.