Магазин

Трикови за стварање илузије већег купатила

Постоји неколико начина да се једноставним ''померањем'' предмета и поигравањем бојом створи визуелно веће купатило.
Трикови за стварање илузије већег купатила© Pexels/Max Vakhtbovych

Просторија која за многе може бити оаза за опуштање (туширање или купке, шминкање и друга нега) понекада може деловати "загушено", као да има превише ствари. Заправо, у многим случајевима није реч о количини предмета или намештаја, већ о њиховом распореду. Поред тога, одређене боје и облици су део целокупног утиска и утичу на ''величину'' ентеријера. Неколико трикова који се могу применити су:

Попуњавање ћошкова купатила

Коришћење углова у просторији у којима ће се налазити намештај, туш-кабине, корпа за веш и други предмети оставља више простора за кретање. Без обзира на величину, сигурно ће утицати на целокупан утисак и ''отворити'' просторију.

Намештај и полице на зиду

Као и код завеса, за полице, огледала и друге намештаје важи - што више, то боље. Само, није у питању количина, већ висина. Позиција предмета изнад нивоа ока ствара илузију вертикале која ће визуелно издужити зидове.

Светао плафон, колористички акценти

За додатну висину вертикале, поптуно бели плафон је најбоља опција. Што се тиче боје зидова и плочица, постоје креативније опције, које такође могу побољшати изглед величине. Три од четири зида могу бити потпуно светли, а четврти, који се налази што даље од улазних врата, може бити у тамнијој боји. Било да су у питању једнобојне плочице, или дезени (који се могу налепити на беле, већ постојеће површине), игра бојом уноси другачију димензију и визуелни утисак.

Рефлексије

Огледала преко целих врата ормана, кабине или зида стварају оптичку илузију проширеног простора. Поред тога, овакав додатак се често користи у савременом и елегантном дизајну, тако да ће сигурно променити естетику целог купатила. Поред тога, добро осветљење ће унапредити овај дизајнерски додатак.

Додаци за мали луксуз

Поред осветљења, мали детаљи могу заиста унапредити купатило и допринети осећају комфора и луксуза. Мале биљке, сетови посуда за држање хијигенских производа, нови пешкири уједначеног колорита и остале декорације могу бити додатни предмети који неће превише одузети од пространости.

image