Магазин

Паметна простирка за купатило као лични доктор

Технолошки развијена простирка за купатило може да рачуна здравствено стање сваког корисника - мери тежину, количину масти или воде у телу...
Паметна простирка за купатило као лични доктор© Pexels/Dom J

Комбинацијом здравства и технологије, циљ простирке је да помогне у прецизнијој процени здравља a корисник може донети значајне одлуке у промени навика.

Бенефити овог изума нису само физички, већ и ментални. Велики број људи има одређени страх и стрес од мерења телесне тежине, било да је у питању типичан друштвени притисак, или озбиљан поремећај у исхрани.

Такође, како би праћење процеса било што прецизније, простирка може да ''запамти'' облик отиске стопала или начина држања и сачува статистике корисника. Овим принципом простирку може користити више људи одједно, јер садржи на хиљаде различитих сензора. Могућност препознавања људи у технологији према цртама лица или кретању тела није новитет, али анализирање човека према облику стопала и позицији кичме је револуционарни потез.

Корисници се могу ''повезати'' са простирком преко апликације на телефону, на којој детаљно пишу све статистике, као на пример, однос телесне тежине са процентом масти. Према овим информацијама, свако може смислити нове и одговорне кораке ка оптималној тежини и здрављу, без великог менталног притиска.

Данас, велнес значи много више од вежби и дијета. Један од главних компоненти здравља је и ум. Без позитивног начина размишљања, резулатати се или уопште не виде, или се до њих долази екстремним (најчешће штетним) путем.

image
VV inauguration
banner