Магазин

Алек Болдвин оптужен за убиство из нехата

Глумац је оптужен за убиство колегинице Халине Хачинз током снимања филма ''Раст''. Више од годину дана након трагедије, тужиоци су подигли званичну оптужницу.
Алек Болдвин оптужен за убиство из нехатаGetty © Dimitrios Kambouris

Поред Болдвина, подигнута је оптужница и против Хане Гутијерез Рид, оружарке која је била одговорна за руководство и проверу оружја током снимања филма.

Трагедија се догодила у октобру 2021. године, када је глумац уперио пиштољ у запослене и усмртио Халину, а још један запослени је био повређен.

Глумац може добити и до пет година затвора, али претходно је окружна тужитељка Санта Феа у Новом Мексику, где се несрећа догодила, изјавила за јавност, да нико није изнад доказа и закона.

Адвокати оптужених сматрају да су њихови клијенти невини. Лук Никас, Болдвинов авокат, претходно је рекао да је глумац веровао професионалцима који су били задужени за безбедност на снимању, као и да није могао знати да пиштољ који је уперио у Халину био напуњен.

Међу доказима се налазе ''недоследне изјаве'' Алека Болдвина, који је једном приликом тврдио да је пуцао из пиштоља и није знао да је напуњен, а другом приликом је рекао да није дирао окидач. Такође, глумац наводно често није обраћао пажњу током обуке за оружја.

Раније је глумац постигао примирје са мужем преминуле колегинице и план је био да се снимање филма настави, као и да ће Хачинз постати копродуцент филма. С обзиром на донету одлуку, питање је да ли ће се овај план остварити.

image