Да ли вино иде баш уз све - Јаја, соја сос и лимун као непријатељи вина

Лосос уз чашу шардонеа, кавијар уз бокал шампањца и бифтек уз мало кабернеа - комбинације су које су класика када су у питању упаривање вина и хране. Али, које се то намирнице никако не могу комбиновати са винима, или се могу комбиновати само уз одређени начин њихове припреме?

У гастрономији упаривање хране и вина служи да се они међусобно надопуњују и дају бољи, потпунији укус. Ипак, поједине намирнице једноставно никако "не иду" уз вино и утичу негативно на његове ноте, што може покварити вечеру и оставити утисак да јело није свеже или припремљено како треба, а за последицу имати киселине које су тешке за варење и главобољу. Шта је то што не би требало да спремамо (или наручимо у ресторану) када смо већ попили чашицу или две вина?