Магазин

Ајфон из прве генерације, продат за 63.000 долара

Карен Грин је добила телефон 2007. године и урадила нешто што већина људи не би - уопште га није отворила! Сада је њен Ајфон прве генерације продат за 63.356 долара.
Ајфон из прве генерације, продат за 63.000 долараGetty © Sean Gallup

Уколико и даље чувате свој први Ајфон, не радујте се пре времена. Овај Ајфон који је продат за овако велику суму  никад није био ни отворен и још увек има оригинално паковање и фолију!

"Откривање оригинала, првог модела који је изашао 2007. године потпуно новог, неотпакованог, је невероватно", рекао је Марк Монтеро из аукцијске куће "ЛЦГ" за Би-Би-Си. Ова аукцијска кућа почела је лицитацију са 2.500 долара, а иако се очекивало да ће се Ајфон продати за око 50.000 долара, цифра за коју је продат премашила је сва очекивања. Гринова је свој телефон продала за износ за који се данас могу купити чак 100 најновијих Ајфона.

Грин је добила телефон на поклон од пријатеља, поводом почетка новог посла. Будући да је већ имала један уређај, поклон са Ајфоном унутра никада није ни отворила, мислећи да је овај тип телефона увек актуелан и да неће изаћи из моде ни касније.

Можда је ипак изашао из моде за широке народне масе, сада када се цене најновији модели, али за љубитеље овог бренда и технологије, он је потпуно одушевљење. Претходни нови и неотворени Ајфон телефони продати су за 35.000 и 39.000 долара. Гринова је за 63.000 долара продала свој неотворен поклон баш сада, јер јој је, како каже потребан новац, мада је желела још да сачека да му порасте цена. 

image