У последњих неколико месеци, многи инфлуенсери постављају необичне начине за улепшавање свакодневнице. Поред естетски привлачних полица фрижидера, у тренду су и улепшане коцкице леда.
ТикТок корисница Џуни Ким је у септембру објавила видео на коме приказује своје разноврсне облике леда, направљен од различитих пића или воћа. Од тада је видео погледало преко тридесет милиона људи и наставила је показује своје улепшане коцкице леда на интернету. Многи су били одушевљени и "луксузни лед" је убрзо постао нови тренд.
Канадски миксолог Френки Соларик је за "Глоуб и мејл (Globe and Mail)" објаснио да је први пут видео ручно исклесане коцкице леда у Јапану пре више од десет година, па је почео експериментисати са различитим облицима и укусима.
"Са развојем друштвених мрежа, многи су заинтересовани за занимљиве процесе прављења коктела, људи уче како да праве различита пића код куће. Постоји и функционална страна различтих облика леда. На пример, веома велике коцке или кугле леда се користе за јача пића, како се не би исувише брзо истопиле," објаснио је Соларик, додајући да је муштеријама увек важна естетика као део целокупног искуства испијања коктела.
Многи инфлуенсери су се придружили тренду, поносно показујући свој лед који може бити направљен од кафе, енергетских пића, воћних сокова или са комадићима воћа, јестивим сјајем... Иако некима тренд може деловати као "превише" посла, постоји још једна функционална сврха. На пример, разводњавање пића попут кафе се може спречити ако се уместо воде користи хладна кафа за прављење коцкица, што ће охладити пиће, али сачувати укус.
На крају, многи сматрају да само естетика може бити сасвим довољан разлог за испробавање тренда. Човек по природи тражи лепоту, чак и у свакодневници, а ако je "луксузни лед" одговор за боље расположење у току дана, онда је можда добра идеја убацити неколико комадића поморанџе у калуп приликом прављења следећих коцкица.