Магазин

"Барби свет" - трејлер за филм "Барби" открио споредне улоге и комичне моменте

Након што је представљен други трејлер за филм "Барби", у којем главне улоге тумаче Марго Роби и Рајан Гослинг, накратко је публика могла да добије увид у радњу, а коментари су урнебесни. Поставља се питање да ли је филм требало да изазове оволико смеха, или је заиста ипак комедија у питању.
"Барби свет" - трејлер за филм "Барби" открио споредне улоге и комичне моментеGetty © Handout

Годину дана ишчекивања да се филм Грете Гервиг нађе у биоскопима, прошла је враћањем Барби - плаве косе у моду, а пинк боја је овладала модном и уличном сценом света. Премијера филма заказана је за 21. јул, а до сада се само знало за двоје глумаца који тумаче насловне улоге Марго Роби као Барби и Рајан Гослинг као Кен.

Сада је објављен и списак споредних глумца а на њему су све сама изненађења - наратор приче је Хелен Мирен, Дуа Липа је плавокоса сирена, Ема Маки - Барби добитник Нобелову награду за физику, Иса Реј - Барби председница, Никола Кохлан, Хари Неф, Симу Лиу, Нкути Гатва и Америка Ферера.

Ни о радњи филма се не зна много, осим да се одвија у "Барби свету" и да се врти око главне јунакиње која жели да изађе из света лутака и открије како изгледа стварни живот.

Међутим, након објављеног трејлера на друштвеним мрежама је кренула масовна реакција. Једна од првих је "Да ли је касно да заменимо Кена?", а часопис "Дејли Мејл" је отишао и корак даље, па је Рајана Гослинга као Кена упоредио са америчком комичарком и водитељком Елен Деџенерис.

Марго Роби је раније говорила да улога Барби носи терет, јер већина људи на помен популарне лутке, одмах мисли да зна како ће остварење изгледати и којим ће се темама бавити. Сценарио и режију потписује Грета Гервинг, уз помоћ супруга, такође редитеља Ное Баумбаче, док је костим радила чувена британска костимографкиња Џаклин Руран.

Уз трејлер и постере, екипа филма понудила је обожаваоцима селфи генератор који им даје прилику да се убаце у "Барби свет". Људи могу да користе своје слике како би добили своје "Барби" постере, заједно са натписом о томе која су Барби или Кен.

Занимљиво је да је првобитно улога Барби била понуђена Ејми Шумер, али је славна комичарка одбила, јер јој се није допао начин на који је приказана популарна лутка. Сарадњу са Гретом одбила је и сценаристкиња Дијабло Коди, јер јој се такође није свидела идеја која је предствљена у филму.

image